Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Revoluce na ČT sport. Diváky čeká řada novinek a překvapení

Praha – Pravidelné sportovní zprávy s rozhovorem k aktuálnímu tématu, nový, moderní vzhled studií, nová grafika, nové znělky a spousta dalšího. Tak bude od přelomu srpna a září vypadat sportovní kanál ČT sport, který se dočká největších změn ve své historii.

Nové studio ČT sport
zdroj: ČT24 autor: Jan Langer

"Sportovní kanál ČT sport kompletně změní svoji tvář 30. srpna. Myslím si, že je to vůbec poprvé od vzniku programu v roce 2006, kdy dojde k tak zásadní úpravě. Nová bude grafická stránka, výbava vysílání, např. self upoutávky a znělky, a fungovat bude i zbrusu nové moderní studio," řekl ředitel ČT sport a iniciátor celého projektu, který se plánoval přibližně rok, Jiří Ponikelský.  

Studio se pyšní nejmodernější výbavou včetně velkých plazmových televizí, ale jeho hlavní výhodou je především obrovská flexibilita. "Díky ní jsme schopni pět minut po skončení pořadu vysílat ze stejného místa pořad z úplně odlišného prostředí, s jiným stolem, v jiných barvách či s jinou výbavou," prozradil Ponikelský. Nový jedinečný kabát tak dostanou Studio fotbal, Buly, Dohráno, Čtyřka, V šachu a spousta dalších.

Novinku kvituje i šéfkomentátor České televize a hlavní tvář hokejového Buly Robert Záruba. "Je to určitě pokrok. Umožní nám to daleko lépe pracovat v Buly se statistikami a jsou připraveny i další drobnosti," řekl Záruba. Pouze slova chvály má i redaktorka ČT sport a moderátorka Čtyřky Barbora Černošková. "Pro pořad Čtyřka je to neuvěřitelná změna k lepšímu, protože já ho dělám dva a půl roku a dlouho si sedal, ale teď skutečně vypadá jako stoprocentně profesionální pořad se spoustou kameramanů a kamer. Je perfektní vidět změnu a progres," dodala Černošková

Patnáctiminutové sportovní zprávy třikrát denně

Obrovskou novinkou jsou i čistě sportovní zprávy. V pracovních dnech je diváci mohou zhlédnout třikrát denně, ve 12:25, 16:25 a 23:25. O víkendech pak jednou ve 23:25. "Prvních pět minut bude sdíleno s ČT1 a ČT24 a zbylá část bude pokračovat již pouze na ČT sport. V ní budou zakomponovány rozšířené sportovní aktuality. Půjdeme do detailů, do tabulek, budeme informovat i o sportech, které doposud nedostávaly na obrazovkách až takový prostor. Každé zprávy budou končit rozhovorem na dané téma. Například po nominaci fotbalové reprezentace přijde trenér a řekne k tomu nějaké připomínky," prozradil ředitel ČT sport Ponikelský, který však vzápětí dodal, že živý přenos bude mít před sportovními zprávami vždy přednost. Moderátory budou Kateřina Nekolná, Stanislav Bartůšek, Jakub Bažant, Michal Dusík a Jiří Rejman.

I toto zpravodajství bude vysíláno z nového studia, které si nemůže vynachválit také režisér, jenž má toto všechno pod palcem, Jan Celner. Ten si kromě moderních technologií velice pochvaluje rovněž krásný design architekta Jaroslava Holoty, jednoho z hlavních strůjců finální podoby studia. "Jaro Holota odvedl velmi dobrou práci. Spolupracujeme s ním již od mistrovství světa v hokeji na Slovensku a pracoval s námi i na olympijských hrách v Londýně," prozradil Celner, jenž se před oficiálním představením nové podoby nezastaví.

Přeměna bude pokračovat i v dalších měsících

Jak již bylo zmíněno, změny se dotknou i dalších věcí. "Všechno, co se teď na ČT sport vysílá, se pomalu proměňuje. Grafika bude vyvedena v korporátních barvách v kombinaci se stříbrnou a černou. Je to taková linie, kterou by měl divák poznat, kdykoliv se na kanál podívá," prozradil hlavní art director celého projektu Vojtěch Buchta.

Změněny budou i znělky pořadů, a tak úvodní melodie Studia fotbal bude nyní ve stylu "Zelená je tráva". Drobných úprav se dočká i logo ČT sport, jehož písmo bude nyní vyvedeno kurzívou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články