Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Reprízu finále ovládli Patriots, Saints drží vítěznou sérii

V únorovém Super Bowlu zvítězili New England Patriots nad Atlantou, ačkoliv v zápase prohrávali už o 25 bodů. Repríza finále na Gillette Stadium byla ovšem mnohem jednoznačnější, Falcons se zmohli na jediný touchdown za rozhodnutého stavu a prohráli 7:23. Nejlepší aktuální formou se může pochlubit New Orleans, Saints vyhráli čtvrtý zápas za sebou, když uspěli na hřišti Green Bay.

James White slaví touchdown proti Atlantě
zdroj: USA Today Sports autor: Stew Milne

Ve Foxborough bylo rozhodnuto už po prvním poločase, Tom Brady si za adresáty svých touchdownových přihrávek vybral Brandina Cookse a Jamese Whitea a Patriots v poločase vedli 17:0. Ofenzíva Atlanty v ničem nepřipomíná loňskou smršť, proti pomalu se lepšící obraně New Englandu se prosadila až ve čtvrté čtvrtině, bodový catch Julia Jonese ale už nemohl nic změnit. Falcons padli potřetí za sebou a ve své divizi jsou až třetí.

Jižní divizi NFC vede místo Falcons překvapivě New Orleans. Po dvou úvodních porážkách možná leckdo Saints odepisoval, ale quarterback Drew Brees dokáže ze svých spoluhráčů vymáčknout maximum. Tentokrát se sám úspěšným během podílel na důležité výhře na Lambeau Field. Oslabené Green Bay i zásluhou touchdownu Bretta Hundleyho, náhradníka za zraněného Aarona Rodgerse, většinu zápasu vedlo, závěrečná čtvrtina ale patřila Saints.

Eddie Jackson slaví se spoluhráči
zdroj: USA Today Sports autor: Dennis Wierzbicki

Chicago Bears sice zůstávají na dně své divize, přesto se jim daří vyvracet předpoklady, že budou letos patřit k nejslabším týmům ligy. Medvědi si doma vyšlápli na Carolinu, když jim vítězství 17:3 zajistily dva úspěšné turnovery Eddieho Jacksona, nováčka na pozici safety. Jeden defenzivní hráč Bears skóroval dvakrát v jednom zápase naposledy v roce 1948. Útoky obou týmů se rozhodně nepředvedly, třeba domácí rozehrávač Mitchell Trubinski zkompletoval jen čtyři přihrávky a Bears naběhali pouze 68 yardů, přesto to stačilo.

Tennesee vydřelo v prodloužení vítězství na půdě nejhoršího týmu NFL Clevelandu. V nepříliš zajímavém zápase skórovali pouze kopáči, hostům zajistil výhru v 6. minutě nastavení Ryan Succop. O vedení v AFC South se Titans dělí překvapivě s Jacksonville, Jaguars v divizním souboji smetli domácí Indianapolis 27:0.

Quarterback Chargers Philip Rivers rozehrává akci
zdroj: CAAF autor: Kamil Herák

S nulou vyhrály i oba celky z Los Angeles. Zatímco Rams přejeli Arizonu 33:0, tak Chargers si vyšlápli na divizního rivala Denver. Broncos kromě útoku tentokrát příliš nefungovala ani jejich pověstná obrana, naopak domácí quarterback Philip Rivers při výhře 21:0 zaznamenal dvě touchdownové přihrávky a hlavní úder zasadil favorizovanému Denveru povedený retun Travise Benjamina už v první čtvrtině.

Ani tomuto víkendu se nevyhnuly zranění některých důležitých opor. Cardinals při výbuchu v Londýně proti Rams přišli o rozehrávače Carsona Palmera, který si zlomil ruku. Pro veterána Arizony to může znamenat i konec kariéry. Naopak Miami zranění Jaye Cutlera nezastavilo, Dolphins pod vedením náhradníka Matta Moorea šňůrou 17 bodů ve čtvrté čtvrtině otočili už téměř prohraný domácí zápas s NY Jets.

Zdroj
ČT sport, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články