Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rallye sprint se pojede v Mostě potřetí, ale poprvé úplně jinak

Most – Třetím podnikem bude o víkendu v Mostě pokračovat tuzemský šampionát v rallye sprintu. Tamní autodrom už podobné akce dvakrát pořádal, ale letos poprvé bude závod součástí mistrovské série, proto bude mít soutěž spoustu novinek.

Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

I Jakub Krafek z mosteckého autodromu přiznal, že příprava byla hodně odlišná od předchozích dvou závodů. "Rychlostní zkoušky se na rozdíl od předchozích dvou ročníků jedou na běžných komunikacích, což je mnohem obtížnější na přípravu," vysvětluje rozdíly.

Zástupce autodromu připomněl, že výběr míst má svá specifika, kde je třeba brát na zřetel mnoho faktorů včetně bezpečnosti diváků. "Vybírali jsme lokality pro technické rychlostní zkoušky, které budou splňovat rychlostní limity, a nebude na nich tolik retardérů, které se posádkám moc nelíbí."

Je nám líto, video expirovalo.
V Mostě se pojede třetí závod šampionátu ve sprint rallye

Na startu v Mostě bude padesát vozů. "To je adekvátní počet," dodává Krafek. Vzhledem ke změnám oproti předešlým ročníkům totiž většina posádek netuší, do čeho vlastně jde. "Proto očekávám, že si většina nechává start na příští ročník, až uvidí, jak to tady o tomhle víkendu bude probíhat."

Kromě závodu v rallye sprintu bude na hlavní dráze probíhat trénink motorek. Fanoušci na něm uvidí start první rychlostní zkoušky i průjezd další. "Jsme připraveni i na rodiny s dětmi, pro které je program. Motokáry, čtyřkolky, otevřená bude i restaurace. A kdo bude chtít, může se v pátek na prvním náměstí v Mostě zúčastnit slavnostního startu sprint rallye," zve do Mostu Krafek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články