Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rakušanka Fischbacherová má zlato ze super-G

Whistler - Překvapivou vítězkou superobřího slalomu na olympijských hrách se stala Andrea Fischbacherová a získala pro Rakousko ve Vancouveru první zlatou medaili ve sjezdovém lyžování. O 49 setin sekundy porazila Slovinku Tinu Mazeovou, se třetím místem se musela spokojit favorizovaná Američanka Lindsey Vonnová, vítězka sjezdu. Jediné české lyžařce na startu Kláře Křížové, která čtvrteční sjezd dokončila s pádem, se závod opět úplně nevyvedl a na vítězku ztratila 6,32 sekundy. Další informace nabízí webový speciál zoh.cz.

Čtyřiadvacetiletá Fischbacherová dosud vyhrála ve Světovém poháru pouze dvakrát - super-G naposledy před dvěma lety v Sestriere. Z velkých šampionátů má jedinou bronzovou medaili z MS loni ve Val d'Isere rovněž v superobřím slalomu. V letošním Světovém poháru předváděla ale v super-G vyrovnané výkony a v celkovém pořadí je třetí. Ve Vancouveru využila toho, že trať stavěl jeden z jejích osobních trenérů.


Stejně jako v celém dosavadním průběhu olympijských sjezdových závodů organizátoři připravili náročnou trať, při které lyžařky musely v plných rychlostech hodně rychle přesazovat oblouky a rychle zatáčet v silných kompresích. Opět upadla mimo jiné Italka Daniela Merighettiová, která nedojela kvůli pádu sjezd i kombinační sjezd.



Vonnová, jež si před olympiádou poranila holeň, letos v této disciplíně už vyhrála Světový pohár a předvedla výbornou jízdu. V cíli to dlouho vypadalo, že jako první americký lyžař po 58 letech získá na jedné olympiádě dvě zlaté medaile, ale Fischbacherová i Mazeová v závěru elitní třicítky byly proti.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články