Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Psychicky mi ta kombinéza pomáhá, říká superhrdinka Ledecká

Praha – Zatímco její soupeřky v drtivé většině jezdí v barvách reprezentace, Ester Ledecká i letos vyrazí do boje o co nejlepší umístění v netradiční kombinéze. Znovu se na svazích objeví v motivech superhrdinky, ale tentokrát je kromě závodů ve snowboardu využije také ve Světovém poháru v alpském lyžování. Na obě disciplíny má nové oblečení z nejlepších materiálů a s designem od svého bratra Jonáše.

Ester Ledecká a Jonáš Ledecký s novými kombinézami
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Sama obě kombinézy viděla v plné parádě až dnes na tiskové konferenci. "Koukám stejně jako vy. Je to skvělé," reagovala Ledecká, když se otevřela velká skříň a v záři reflektorů se objevily sjezdařská kombinéza a komplet na snowboard.

V minulé sezoně měla Ledecká poprvé na oblečení kresby svého sourozence, ale jen na snowboard, a získala v něm křišťálový glóbus za triumf v hodnocení alpských disciplín. "Je to moc dobrý pocit, když ji máte na sobě a stojíte na startu. Když jsem se vždy podívala dolů ze svahu, tak jsem věděla, že jsem jako superhrdinka, že to dokážu sjet nejrychleji. To je jasné. I psychicky to pomáhá," uvedla Ledecká.

Nová sjezdařská kombinéza je laděna do bílé barvy se zlatou a ocelovou. Snowboardové oblečení, které je dle pravidel rozděleno na kalhoty a bundu, je naopak tmavší. Na obou je na hrudi jasně čitelné logo Ledecké, tedy písmena STR. "Tak se Esterka podepisovala pod obrázky, když byla malá," řekl Jonáš Ledecký.

V detailech jsou vidět i šroubky a návrh vychází z toho, jak bratr Ledeckou vnímá. "Je na půl kyborg, jakože robot, protože mi to k ní tak jde. Vím, čím si prošla, jak jela olympiádu s vyhřezlou ploténkou. Vozil jsem ji tehdy na rehabilitace. Je napůl robot, protože vydrží všechno," řekl Jonáš a Ledecká přikývla, že ji lichotí.

Jonáš Ledecký už navrhoval předchozí oblečení své sestry a pro letošek se poučil. "Dal jsem víc grafiky na místa, která jsou vidět a nejsou pod číslem," uvedl Jonáš Ledecký. "Je škoda, že tam číslo je. Nepodařilo se mi je přemluvit, že bych jezdila bez čísla," vtipkovala mistryně světa v paralelním slalomu.

Pro sjezd dostala Ledecká souhlas tuzemského úseku alpských disciplín s výjimkou mistrovství světa, kde by musela obéknout oficiální reprezentační kombinézu, a také pravidlové komise mezinárodní federace FIS. Ta na minulé kombinéze zakázala původní nápis "Kiss This" (Polib to), který měla Ledecká napsaný na pozadí. Dalo se to brát tak, že se tím vysmívá soupeřkám, jelikož většinou všechny předjížděla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články