Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

První zlatá rychlobruslařská medaile na krátké dráze putuje do Koreje

Vancouver - První zlatou medaili v rychlobruslení na krátké dráze na olympijských hrách ve Vancouveru získal Korejec I Čung-so, který vyhrál závod na 1500 metrů. Ve finále předstihl dvacetiletý závodník o 365 tisícin sekund americkou hvězdu Apola Antona Ohna. Třetí se umístil také Američan J.R. Celski. I Čung-so v kvalifikaci zajel olympijský rekord, který posléze v semifinále vylepšil na 2:10,949. Finále opanoval v čase 2:17,611. Ohnovi pomohla ke druhému místu i kolize dalších dvou korejských reprezentantů. Olympijské dění můžete sledovat živě na kanálech ČT4, ČT2 a zpravodajském webu ČT24. Informace najdete také na serveru zoh.cz.

Sedmadvacetiletý Ohno díky druhému místu vyrovnal početně bilanci nejúspěšnější americké reprezentantky na zimních olympijských hrách Bonnie Blairové. Rychlobruslařská legenda má na kontě také šest medailí. V Calgary, Albertville a Lillehammeru získala pět zlatých a jeden bronz.

Ohnova sbírka ze Salt Lake City, Turína a Vancouveru nyní čítá dvě zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile. Svou medailovou sbírku může ve Vancouveru ještě rozšířit, protože ho čekají ještě individuální starty na 500 a 1000 metrů, ale i štafeta na 5000 metrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články