Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

První závod biatlonistů vyhrál Nor Svendsen

Östersund (Švédsko) - Úvodní závod Světového poháru biatlonistů ve švédském Östersundu vyhrál Nor Emil Hegle Svendsen. Na dvacetikilometrové trati doběhl z kvarteta Čechů nejlépe na 13. místě Tomáš Holubec, jenž z dvaceti terčů minul jediný. Bodovali i Michal Šlesingr, Ondřej Moravec a Jaroslav Soukup. Závod se nepovedl obhájci celkového prvenství a norské legendě Olemu Einaru Björndalenovi, jenž nasbíral pět trestných minut a vůbec nebodoval.

Individuální závod absolvovali bez trestných minut pouze Ukrajinec Olexander Bilaněnko a Američan Kevin Patzoldt, kteří však vinou pomalejšího běhu přední příčky neatakovali. Svendsena, jenž chyboval jednou, ohrožovali především celkově druhý Američan Tim Burke a bronzový Christoph Sumann z Rakouska. Na závěrečné "stojce" však oba jednou minuli a na silný závěr trojnásobného mistra světa nestačili.

Špatný úvod měl Michal Šlesingr, po třech chybách ale zpřesnil střelbu a vytáhl se na konečné 30. místo. Stejnou úspěšnost měl pětatřicátý Soukup, o jednu chybu méně nasbíral devětadvacátý Moravec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články