Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

První olympijskou vítězkou ve skikrosu je Kanaďanka McIvorová

Cypress Mountain - Premiérovou olympijskou vítězkou ve skikrosu se stala Kanaďanka Ashleigh McIvorová. Stříbro v hustém sněžení v Cypress Mountain získala Norka Hedda Berntsenová, bronz Marion Josserandová z Francie. Pětadvacetiletá mistryně světa McIvorová potvrzovala v celém průběhu prvního skikrosového závodu pod pěti kruhy pozici jedné z favoritek, už z kvalifikace postoupila jako druhá nejrychlejší. Ve čtvrtfinále jí navíc ubyla největší soupeřka Ophélie Davidová z Francie - vedoucí žena Světového poháru ztratila rovnováhu při skoku a po pádu jízdu nedokončila. Další informace přináší webový speciál zoh.cz.

Ve čtyřčlenném finále se rozhodlo o medailistkách prakticky hned po několika metrech. Rakušanka Karin Huttaryová nezvládla podobně jako v mužském závodě Tomáš Kraus úvodní vlny, prakticky se zastavila a neměla šanci ostatní dostihnout.



McIvorová, jež vyrostla v nedalekém Whistleru, si vytvořila v průběhu finále bezpečný náskok a dojela neohrožována pro šesté kanadské zlato na hrách.

"Je to nejúžasnější moment mého života. Vyhrát olympijský závod ve svém rodném městě, co víc si člověk může přát," radovala se v cíli McIvorová, která tak předčila svého přítele Christophera Delbosca, jenž skončil mezi skikrosaři na čtvrtém místě. Zároveň sklidila ovoce za svou snahu, když patřila k hlavním lobbistům za zařazení skikrosu do programu olympijských her.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články