Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

První české zlato na univerziádě vybojovali v týmové soutěži sjezdaři

Almaty ‒ O první české zlato na univerziádě v Almaty se postarali alpští lyžaři v paralelním závodu družstev. Tým ve složení Martina Dubovská, Tereza Kmochová, Daniel Paulus a Adam Zika porazil ve finále favorizované Rakušany 3:1. Stříbro získala dvojice skokanek na lyžích Karolína Indráčková a Marta Křepelková, bronz v Kazachstánu přidal snowboardista Martin Mikyska ve slopestylu.

Čeští sjezdaři na univerziádě v Almaty
zdroj: Zdeněk Chrástecký

Čeští lyžaři vyřadili cestou do finále nejprve Libanon a ve čtvrtfinále přešli přes Kanadu. V semifinále si poradili s Ruskem, které nakonec získalo bronz. Ve finále proti Rakousku vyhráli své paralelní jízdy mezi brankami pro obří slalom Dubovská, Kmochová a Zika, jedinou porážku si připsal Paulus.

Úspěšná reprezentantka z deaflympiád Kmochová se tak v Almaty dočkala po dvou čtvrtých místech ze super-G a obřím slalomu konečně medaile.

Skokanky Indráčková a Křepelková skončily v soutěži družstev, do níž se přihlásily jen tři čistě národní týmy, druhé za Japonkami. Křepelková je tak s přehledem nejúspěšnější členkou výpravy. Vedle dnešního stříbra má i bronz z individuálního závodu a stříbro ze soutěže smíšených dvojic s Čestmírem Kožíškem.

Mikyska figuroval ve slopestylu po první jízdě na sedmém místě, druhá se mu ale vydařila lépe a posunula ho na stupně vítězů.

Česká výprava tak vylepšila svou medailovou bilanci v Almaty na šest cenných kovů, nyní má zlato, dvě stříbra a tři bronzy.

Skokané na lyžích Filip Sakala, Jan Michálek a Kožíšek přidali v soutěži družstev čtvrté místo. Hokejisté postoupili po výhře 4:3 po samostatných nájezdech nad Slovenskem do semifinále univerziádního turnaje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články