Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prskavec bude na šampionátu obhajovat titul: Věřím, že konečně zajedu čistě

Praha – Už za necelé dva týdny se čeští vodní slalomáři pokusí na světovém šampionátu ve francouzském Pau potvrdit svoji kvalitu. Bude mezi nimi i kajakář Jiří Prskavec, který v areálu Stade d'eaux-vives Pau-Pyrénées zkusí obhájit titul světového šampiona. A jak to vidí? "Už se těším," přiznal olympijský medailista.

Jiří Prskavec
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Příprava je hodně dlouhá a navíc tady v Česku teď není zrovna teplo. Už jsou to poslední dva týdny. Myslím si, že jsem připravený a předvedu dobré výkony," řekl jeden z velkých favoritů šampionátu, který se koná od 23. září do 1. října.

Ví, co ho ve Francii čeká. "Mám to tam najeto a vím, že když je brána o dvacet čísel jinde, je to hned něco úplně jiného. Ještě jsem tam ale nezávodil, ta trať je daleko a i když tam byly dva, tři světové poháry, tak se mi tam nikdy moc nechtělo. Většinou jsem se radši připravoval na velké akce," popsal obhájce titulu situaci.

Trať se mu ale líbí. "Mám ji najetou. Pro mě bylo nejtěžší si zvyknout na tu vodu, která se mění. Naučit se místa, kde je třeba si tu trať najet a když se voda změní, tak to dokázat vyřešit. Když jsem to tam najížděl třeba stejně jako na kanále v Troji, tak jsem bránu minul třeba o metr," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Kajakář Prskavec se chystá na MS

Jeho otec a kouč se přidal. "Je to umělá slalomová dráha s přírodními prvky. Betonové koryto s přírodními přibetonovanými kameny. Je problém doladit pulsování vody. To závodníkům přináší problémy. Chce to i trochu štěstí, aby nepřišla pro závodníka nepříznivá voda. V tom trať v Pau není úplně spravedlivá."

Prskavec mladší je ale se sezonou spokojený a věří, že bude i po šampionátu. "Letos poprvé jsem se na všech mezinárodních závodech dostal do finále, ale nikde jsem to nezajel bez chyby. Tak věřím, že jsem si tu jednu čistou jízdu nechal teď na šampionát."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články