Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Prostějov vydrží v NBL minimálně do Vánoc, Brno o licenci zájem nemá

Brno – Osud finančními problémy zmítaného klubu z Prostějova stále není jasný a reálně hrozí, že Orli nedokončí ani letošní ročník české nejvyšší soutěže. Jisté je to, že finalista posledních třech ročníků dohraje NBL minimálně do Vánoc. O účast mezi elitou má eminentní zájem JBC Brno, převod licence z Prostějova do jihomoravské metropole však reálný není.

BK Prostějov
zdroj: bkprostejov.cz

"Do Vánoc dohráváme, potom uvidíme, jakou podporu ze strany města a kraje seženeme. A pak je tu otázka, co sponzoři, kteří nám byli kdysi nakloněni, jestli něco najdou, aby nám pomohli sezonu dohrát," sdělil předseda správní rady BK Prostějov Milan Matzenauer.

Jeden z možných scénářů, tedy převod licence do Brna, není na pořadu dne. Klub chce proniknout do NBL až od příštího ročníku vlastní cestou. "Nemáme žádný důvod pouštět se do nějakých zběsilých akcí. Máme stabilní mančaft, jak ekonomicky, tak herně. Určitě si počkáme, náš čas určitě přijde," řekl manažer JBC Brno Jakub Koudelka.

Brno, které působí ve druhé nejvyšší soutěži, se pokusí do NBL dostat buď sportovní cestou, nebo na divokou kartu. Nejenom Prostějov má totiž finanční problémy. Není vůbec jisté, kolik se do příští sezony přihlásí klubů. "Kdybychom nepostoupili do baráže nebo v ní neuspěli, o nějakou formu divoké karty se určitě pokusíme," ujistil Koudelka.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějov vydrží v NBL minimálně do Vánoc

Předchozí pokusy o reinkarnaci vždy ztroskotaly na nedostatku finančních prostředků. Klub, který řídí legendární trenér Miroslav "Miki" Pospíšil, podobné obavy nemá. "Uvažujeme zhruba o částce 10 milionů korun na sezonu. Chceme to držet v rozumných mezích, hodně využívat mladé české hráče a doplnit je o nějakou kvalitní osu čtyřech pěti zahraničních nebo domácích hráčů," dodal Koudelka.

Brno je ve druhé nejvyšší soutěži zatím na sedmém místě s negativní bilancí pěti výher a šesti porážek. Prostějov je v NBL po 12 odehraných zápasech čtvrtý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články