Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Proč se Filip Novák nestal muzikantem a obul kopačky?

Jablonec - Filip Novák je stálým členem základní sestavy Jablonce. Ten v létě mohutně posílil a obměnil kádr, Novák se však udržel na levém kraji obrany. Odmala přitom jeho kariéra mohla směřovat jinam, jeho dědeček byl známý popový zpěvák Pavel Novák.

Filip Novák
zdroj: ČT sport

"Odmalička jsme jezdili na jeho koncerty na Moravě; kdekoliv hrál, tam jsme jej jeli podpořit," říká o svém dědečkovi, který zesnul před pěti lety, Filip Novák. "Byl pro mě velice blízký člověk, odmalička jsem k němu tíhl," popisuje vztah.

To, že jeho dědeček byl jeden z nejznámějších českých Nováků, zpočátku v jablonecké kabině nikdo příliš nevěděl. "Ale pak se to provalilo," usmívá se Novák. "Tak jsem dovezl nějaká cédéčka a kluci je chválili, pouští doma koledy na Vánoce," tvrdí jablonecký obránce.

Novák se ke svému postu dostal až před několika lety pod trenérem Komňackým, jeho technika a tvrdá střela napovídá mnohé o tom, že dříve byl levým záložníkem i útočníkem. V Jablonci se to však změnilo.

"Neměl jsem moc na výběr. Byl tu Honza Kovařík, který nastupoval v reprezentaci do 21 let a hrál na levém kraji zálohy jako já, takže pan Komňacký pro mě hledal uplatnění," říká Novák, jak přišel ke svému nynějšímu postu levého obránce.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články