Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Přípravy SP v biatlonu v Novém Městě komplikuje teplé počasí

Nové Město na Moravě – Od 11. do 15. ledna by se mělo Nové Město na Moravě stát hostitelem Světového poháru v biatlonu. Teplé počasí, které momentálně panuje, ale organizátorům hatí plány. Nemohou pracovat sněžná děla a pořadatelům nezbývá než vyhlížet ochlazení, které by mělo v následujících dnech přijít. Čeští reprezentanti v biatlonu se zatím na lednové závody Světového poháru připravují v Jablonci.

Reprezentační týmy mužů i žen ladí po vánočních svátcích formu před pokračováním biatlonového Světového poháru na tajících tratích v Jablonci nad Nisou. Už 2. ledna vyrazí biatlonisté k pohárovým závodům do německého Oberhofu, od 11. ledna pak budou bojovat o body na domácí půdě v Novém Městě na Moravě.

"Podmínky k přípravě už nejsou úplně ideální. Tratě tají, jsou podmáčené a sněhu ubývá. Ještě dnes ráno se ale dalo trénovat. Ale situace je momentálně podobná v celé střední Evropě," řekl předseda Českého svazu biatlonu Václav Fiřtík. "Máme připraveno ještě náhradní řešení, že bychom se přemístili na Mísečky. Rozhodneme se podle momentální situace," dodal. Původně chtěli biatlonisté směřovat povánoční přípravu přímo do Nového Města na Moravě. Tam jim ale pořadatelé kvůli přípravám na Světový pohár nemohli vyhradit kompletní tratě na dopolední a odpolední tréninky.

Do Nového Města na Moravě dorazí v pátek v rámci inspekční cesty zástupce ředitele Světového poháru Slovinec Borut Nunar. Ten by mohl případně rozhodnout o zkrácení tratí. Zatím však chce mezinárodní biatlonová federace IBU vzhledem ke generálce Novoměstských na mistrovství světa v roce 2013 zachovat závody v původní délce.

"V tuhle chvíli čekáme na Nunarovo vyjádření. Neděláme paniku. Přípravy zatím běží v plném proudu. Nyní stavíme kolem tratí ploty," uvedl ředitel závodu Vlastimil Jakeš. Chystá se ještě obhlédnout zásobníky přírodního sněhu v horních pasážích Českomoravské vysočiny.

"Sníh máme. Ale není ho zatím tolik, kolik bychom potřebovali. Čekáme na mráz," řekl předseda organizačního výboru Světového poháru Jiří Hamza. Na definitivní rozhodnutí mají novoměstští pořadatelé čas do 4. ledna. "Nejsme z tohoto pohledu sami. Podobné problémy mají například i pořadatelé v Oberhofu, kde bude Světový pohár v prvním lednovém týdnu," dodal Hamza.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté před SP v Novém Městě
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články