Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přípravy na juniorský šampionát na Liberecku vrcholí

Praha - Liberecký kraj se v lednu stane centrem další významné sportovní akce. Na severu Čech se uskuteční mistrovství světa juniorů v klasickém lyžování. Šampionát bude hostit sportovní areál Vesec, skákat se bude na Ještědu.

Organizátoři měsíc před startem ujišťují, že přípravy jsou na dobré cestě. "Mrzne a areál se sedm dní průběžně zasněžuje, takže jsou předpoklady, aby byl v pořádku připraven," tvrdí prezident organizačního výboru Roman Kumpošt. "Češi mají s pořádáním závodů zkušenosti, není to pro ně první velká akce. Věřím, že nás čeká perfektní šampionát," dodává prezident Mezinárodní lyžařské federace Gian-Franco Kasper.

O medaile se bude soutěžit v pěti běžeckých závodech, ve třech skokanských a tři sady cenných kovů se rozdělí i v severské kombinaci. Mezi více než 300 závodníky by se nemuseli ztratit ani čeští reprezentanti. "Výsledky českých juniorů na posledním šampionátu nebyly zrovna nejlepší a to byl i jeden z důvodů, proč jsme usilovali o pořadatelství. Chceme českým juniorům pomoci a pevně věřím, že domácí prostředí jim ve výsledku pomůže," doufá Kumpošt.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články