Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Premiéra skikrosu pro Schmida, Kraus medaili nezískal

Vancouver - Český adept na medaili při premiéře skikrosu na olympijských hrách Tomáš Kraus vypadl ve čtvrtfinále a v konečném hodnocení obsadil jedenácté místo. Vyhrál Švýcar Michael Schmid. Na druhém místě ve finále dojel Rakušan Andreas Matt, bronz bral Nor Audun Grönvold. Další český závodník Zdeněk Šafář vypadl po pádu v kvalifikaci. Další informace nabízí webový speciál zoh.cz.

Osmifinálovou jízdu Kraus zvládl excelentně. Skvěle odstartoval, nenechal se soupeři ohrozit a navíc v průběhu jízdy svůj náskok zvyšoval. Ve čtvrtfinále pak český závodník opět vyjel jako první ze startovní brány, ale na druhém schodu ztratil, neboť skočil moc daleko a ostatní závodníci ho předjeli.

"Při čtvrtfinále jsem byl rychlejší na startu a tu první hranu, kterou musíte okopírovat, aby rychlost na tu druhou byla co největší, jsem přeletěl. Dopadl jsem na dno, rychlost byla najednou nulová a vlastně mě všichni předjeli," popsal Kraus chybu. Do první zatáčky tak vjížděl na čtvrtém místě, ale nebojácnými manévry se dostal do kontaktu se soupeři a začal předjíždět. Po střetu se Švýcarem Richardem Spalingerem byl chvíli druhý, ale kolize ho zbrzdila. Kraus na druhého Rakušana Matta ztratil a už ho nedojel, ač se snažil až do cílové čáry a nakonec musel rozhodnout fotofiniš.

"Bojoval jsem a dal jsem do toho, co jsem mohl. Předjížděcích manévrů není tolik, ale já jsem se snažil, když to jen trošku šlo, protože to nebylo ztracené až do konce, ale chybělo tomu to důležité. Bohužel, nevyšlo to," konstatoval Kraus.

Vlastní chybou se připravil v páté jízdě o účast ve čtvrtfinále další z favoritů Francouz Xavier Kuhn, jenž upadl na postupové pozici. Do čtvrtfinále naopak bezpečně prošel domácí favorit Christopher Delbosco a bývalý český reprezentant Stanley Hayer, který však následně vypadl stejně jako Kraus.

Švýcar Schmid ukazoval, že je dnes stejně jako v celé sezoně jednoznačně nejlepší. Vyhrál bez problémů své semifinále a ve finále byl nejrychlejší od startu až do cíle. Stříbro jistil Matt, z třetí pozice krátce před koncem spadl vlastní vinou domácí Delbosco a připravil se tak o takřka jistou medaili.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články