Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Přece jen báječná tečka. Zážitek ze závodu je neuvěřitelný, řekl Verner

Saitama (Japonsko) – Desáté místo na mistrovství světa. Pro krasobruslaře Tomáše Vernera to byl nejlepší výsledek na šampionátu od roku 2009. Z japonské Saitamy odjede spokojený, a to i přesto, že se mu nepovedla volná jízda a oproti krátkému programu ztratil šest pozic.

Vernerovo derniérové vystoupení na velké mezinárodní akci
zdroj: REUTERS autor: Lucy Nicholson

"Mrzí mě, že se mi moje poslední jízda nevydařila. Až na to bylo všechno v Japonsku skvělé a jsem rád, že jsem končil kariéru tady, a ne v Rusku, jak jsem původně plánoval," řekl Verner. Původně totiž počítal s tím, že scénu vrcholového krasobruslení opustí po olympiádě v Soči. "Za poslední dva týdny jsem toho v tréninku moc nezkazil, ale dnes jsem nepřevedl to, co jsem chtěl. Byla tam spousta chyb," uznal sedmadvacetiletý reprezentant.

Vše načala záměna nájezdů

Na úvod volné jízdy si při čtverném toeloopu sáhl rukou na led, při plánovaném druhém pokusu o tento skok ubral dvě otáčky a vzápětí skočil pouze jednoduchý axel. "Přestože to laik nepozná, na oba čtverné skoky mám trochu jiný nájezd a já jsem je dnes zaměnil. Nechápu, proč se to stalo. Jestli jsem nebyl koncentrovaný, nebo hrály roli emoce," kroutil hlavou Verner.

Rotace poté ubíral i dalším skokům a propadu v bodech za techniku už nemohl zabránit ani tím, že přece jen zařadil dva trojité axely. "Nejel jsem na medaili, což mi, myslím, ulehčilo situaci. Samozřejmě jsem si ale uvědomoval skoky, které tam měly být a nebyly. Mrzelo mě to i proto, že to byl poslední závod a takovou šanci už mít nikdy nebudu. Teď jsem zklamaný, ale jako tečka za kariérou to bylo báječné. Zážitek z celého závodu je neuvěřitelný," řekl Verner, jehož nejlepším umístěním na MS tak zůstaly čtvrté příčky z let 2007 a 2009.

Verner definitivně věší soutěžní brusle na hřebík

Přestože již v Soči Verner tvrdil, že absolvuje poslední závod kariéry, tentokrát už prý své rozhodnutí nezmění. "Teď už ne. To by další závod musel být maximálně do dvou týdnů a to žádný není. Že bych přežil přípravu na další sezonu, to je velmi naivní si myslet. Už jsem se nabruslil až až a je čas se věnovat něčemu dalšímu," uvedl jasně.

Je ale připraven předávat zkušenosti dalším sportovcům. "Třeba bude mít někdo stejné problémy jako já a nedokáže vždy předvést výkon, kdy má," pousmál se Verner.

Po soutěžích přijde show

Svěřenec trenérů Michaela Hutha a Vlasty Kopřivové se nyní představí na několika exhibicích v Itálii a poté se bude věnovat škole. Na podzim jej čeká série přeložených exhibic s ruskou hvězdou Jevgenijem Pljuščenkem.

"Vše se ještě nyní řeší a hledají se termíny. Mělo by to být pětatřicet show, což je obrovské číslo. Ale těším se na to, bude to další zkušenost. Je to takový pojízdný cirkus, koncertní šňůra, kde člověk musí být permanentně ve formě a předvádět stoprocentní výkony," uvedl Verner. Představit by se měl v evropských městech, hlavní část turné se odehraje v Rusku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články