Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Povedený začátek. České curlerky na úvod MS porazily Dánky

Peking - České curlerky zahájily úspěšně mistrovství světa. Ve svém úvodním utkání porazily 6:5 dánskou reprezentaci poté, co se vedení ujaly už v prvním endu a i přes závěrečný dánský tlak jej uhájily. Tým vedený Annou Kubeškovou usiluje o přímý postup na olympijské hry a výhra nad Dánskem je prvním krokem k tomuto cíli. V dalším utkání se Češky střetnou s domácí Čínou. Přímý přenos vysílá web ctsport.cz v neděli 19. 3. od 11:45.

České curlerky
zdroj: Facebook.com/Team Kubešková

Češky stavěly na dobrém začátku, aby poté v šestém endu zasadily Dánkám rozhodující ránu. Skipka Anna Kubešková poslala svůj kámen přesně a navýšila vedení na 4:2. V osmém endu navíc ještě české curlerky přidaly další dva body a nakonec zvítězily, i přes závěrečný dánský odpor, 6:5.

"Je to hodně důležitý výsledek. Hrály jsme dobře po celý zápas, i když v jednom endu jsme se trochu strachovaly, aby nás soupeřky bodově nedotáhly. Co si musíme z tohoto utkání vzít, je jednoduše to, že když budeme hrát dobře, můžeme tady porazit každého," popisovala po úvodním českém utkání Kubešková.

V dalším zápasech si svou druhou výhru připsaly Kanaďanky, které porazily Německo s přehledem 6:2. Naopak poprvé se z vítězství radují Američanky - ty porazily Švédsko v napínavém duelu 10:8. Poprvé na turnaji se představily Rusky a Korejky, jejichž vzájemný duel vyzněl lépe pro prvně jmenované (9:6).

Je nám líto, video expirovalo.
České curlerky začaly na MS dobře, na úvod porazily Dánsko

Mistrovství světa v curlingu žen v Pekingu:

ČR - Dánsko 6:5, Švýcarsko - Německo 7:5, Kanada - Čína 9:3, Skotsko - USA 9:8, Švédsko - Itálie 7:4, Kanada - Německo 6:2, Rusko - Korea 9:6, USA - Švédsko 10:8. 

Zdroj
ČT sport, worldcurling.org

Hlavní zprávy

Nejčtenější články