Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Portyk se opět stal nejlepším českým sdruženářem, mezi ženami zvítězila Weinlichová

Praha – Anketa o nejlepšího českého sdruženáře má stejného vítěze jako loni a to Tomáše Portyka. Závodník liberecké Dukly tak podruhé získal cenu udělovanou úsekem severské kombinace Svazu lyžařů ČR. Premiérově se vyhlašovala také nejlepší žena, kterou se stala Simona Weinlichová z Ještědu Liberec.

Tomáš Portyk
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

V zimě byl Portyk v individuálním závodu nejlépe dvanáctý v předposledním dějství SP v Trondheimu. Nedařilo se mu na MS v Lahti a zaostával za skokanskými výkony z minulých let.

"Sezonu za vyloženě špatnou nepovažuji. Myslím, že jsme se v ní hodně poučili. Vítězství v anketě mě těší a určitě je pro mne velkou motivací. V příštím roce nás čeká zimní olympiáda a k tomuto vrcholu budeme směřovat veškeré úsilí," řekl jednadvacetiletý Portyk.

Portyk dostal v 9. ročníku ankety v hlasování závodníků, trenérů, funkcionářů, lyžařských expertů a novinářů 104 bodů. Jasně vyhrál před Miroslavem Dvořákem, s kterým v sezoně skončili druzí ve sprintu dvojic SP ve Val di Fiemme.

Třetí skončil Ondřej Pažout a současně obsadil nejvyšší příčku v hodnocení juniorů. Nejlepším trenérem je potřetí za sebou kouč juniorů Marek Šablatura.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články