Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Polská Vratislav se chystá na start Světových her

Vratislav - Už za týden se v polské Vratislavi naplno rozběhnou soutěže jedné z nejpestřejších sportovních akcí roku. Světové hry si opět vyslouží přízvisko olympiáda neolympijských sportů a na jejich startu bude i 67 Čechů. Zápasy florbalistů i dvě finále tanečních soutěží odvysílá ČT sport a web ctsport.cz živě, ostatní soutěže včetně českých nadějí ve vodním lyžování, sportovním lezení, terénní lukostřelbě, inline hokeji a dalších sportech dvakrát denně v půlhodinových sestřizích.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se chystají na další Světové hry

V českém týmu ve Vratislavi nebude chybět ani tanečník Jakub Mazůch, který se před čtyřmi lety při Světových hrách v Cali stal miláčkem publika, když získal stříbro v salse, která byla pro Kolumbijce jedním z vrcholů her.

"Byla to velká sláva, bylo to považováno za jeden z největších úspěchů celkově pro taneční sport," vzpomíná Mazůch. Letos už nebude Mazůch tančit s Michaelou Gatěkovou, ale s novou partnerkou Terezou Vodičkovou.

Úplně nová bude i účast českých florbalistů - jejich sport je v programu předstupně olympiády vůbec poprvé. "Tohle nám může pomoct florbal rozšířit a případně se dostat na olympijské hry. Účast je velmi důležitá a my se budeme snažit to podpořit," říká brankář české florbalové reprezentace Lukáš Bauer.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články