Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pokud se olympiáda uskuteční, budeme tam, vyvracejí Francouzi spekulace

Slova francouzské ministryně o tom, že by tamější sportovci nemuseli zamířit z bezpečnostních důvodů na olympijské hry v Pchongčchangu, vyvrátil předseda Francouzského olympijského výboru Denis Masseglia. Ten uvedl, že pokud se Hry uskuteční, Francouzi budou u toho.

Martin Fourcade
zdroj: ČTK/ITAR-TASS/ autor: Andrei Anosov

"Pokud se Hry uskuteční, nedokážu si představit, že by se Francie nezúčastnila. Pokud se hry uskuteční, bude to znamenat, že si je MOV jistý, že jsou bezpečnostní podmínky v pořádku," řekl Masseglia agentuře Reuters.

Flesselová, dvojnásobná olympijská vítězka v šermu, ve čtvrtek prohlásila, že pokud se politická krize prohloubí a nebude zaručena bezpečnost sportovců, zůstane francouzská výprava doma.

Zimní olympijské hry se v únoru mají konat v Pchjongčchangu, pouhých 80 kilometrů od hranic s KLDR. Situaci na Korejském poloostrově v poslední době vyhrotily severokorejské raketové testy.

Prezident USA Donald Trump v úterním projevu k účastníkům Valného shromáždění OSN prohlásil, že pokud bude KLDR ohrožovat Spojené státy, ty nebudou mít jinou možnost než Severní Koreu zcela zničit. Vůdce KLDR Kim Čong-un v pátek na oplátku pohrozil Spojeným státům nejtvrdšími protiopatřeními v historii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články