Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Pojeďte s ČT sport na vrchol. Letos již počtvrté

Praha – I letošní zimu se jak diváci ČT sport, tak mnozí lyžaři mohou těšit na lyžařskou reality show S ČT sport na vrchol, díky níž si nejlepší amatéři na zasněžených svazích mohou zatrénovat s národním týmem. Letošní čtvrtá série bude ještě větší než všechny předchozí - bude se více závodit, pojede se v celkem 11 střediscích po celém Česku a více pozornosti se dostane i dětem. Ročník 2014 odstartuje již 25. ledna skicrossem na Benecku.

Je nám líto, video expirovalo.
S ČT sport na vrchol opět na obrazovkách

Reality show S ČT sport na vrchol již tři roky nabízí amatérským lyžařům možnost utkat se na profesionálně připravených tratích v areálech po celém Česku, nejlepším z nich pak i neopakovatelný zážitek v podobě tréninku s českými reprezentanty. Čtvrtý ročník soutěže se navíc bude o poznání více věnovat malým talentům.

"Letos chceme začít hledat novou Šárku Strachovou a nového Ondru Banka. Máme na to vyčleněný tým profesionálních odborníků, kteří vytvoří speciální trať. Nebude se to týkat jen lyžařských dovedností. Děti prostě budeme sledovat. Rozdělíme je do různých věkových kategorií a budeme s nimi dlouhodoběji pracovat a skutečně je směřovat – třeba ty nejlepší – k nějaké budoucí lyžařské kariéře," říká moderátor pořadu Petr Svěcený.

Pořad S ČT sport na vrchol se nezastaví ani během olympijských her. "My nebudeme mít olympijskou přestávku. Předpokládáme, že i během olympijských her budou hory plné lyžařů," doufá Svěcený. Letos se show S ČT sport na vrchol představí hned v 11 lyžařských střediscích. V sedmi se amatérští lyžaři mohou těšit na obří slalom, čtyřikrát budou na závodníky čekat souboje na skicrossové trati.

Po sedmitýdenním maratonu základních kol si třicítka "denních vítězů" obřího slalomu v rámci semifinálového kempu ozkouší profesionální stránku lyžařského sportu. Během několika dnů jim budou k dispozici trenéři, servismani, fyzioterapeuti i bývalí špičkoví lyžaři. Deset nejlepších se bude moci zúčastnit vrcholu lyžařské sezony, oficiálního mistrovství České republiky v alpském lyžování. Vítězové skicrossové části si loni užili společné soustředění s Tomášem Krausem, který je tváří pořadu i letos.

Na obrazovkách se bude objevovat lyžařská reality show prakticky každý den. V základní části se vždy v pondělí a úterý budou vysílat skicrossové díly natočené o víkendu a od středy do neděle budou obrazovky patřit alpské části, a tedy obřímu slalomu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články