Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Podívejte se do televizního zákulisí šampionátu v Novém Městě

Nové Město na Moravě - Světový šampionát v Novém Městě patří minulosti. Česká televize se celé akci věnovala velice zevrubně, vždyť šlo o jednu z největších sportovních akcí, která se v České republice v poslední době konala. Za celým vysíláním stojí sáhodlouhé technické přípravy - a právě pohled do zákulisí televizní práce vám nabízíme v exkluzivním ohlédnutí za skončeným šampionátem.

Zajistit tak velkou akci vyžaduje mimořádné technické i personální nasazení. Na akci se podílelo více než 200 pracovníků televize. Přímo na místě bylo například 5 velkých HD přenosových vozů, 43 kamer, 4 bezdrátové kamery a jedna kolejová kamera, která využívala vlastních kolejnic v délce přibližně čtvrt kilometru.

Technickou zajímavostí novoměstského šampionátu byl například kamerový systém CamCat. Speciálně vytvořená lanovka s kamerou mohla v areálu natáčet ojedinělé a velice atraktivní záběry díky 392 metrů dlouhé dráze, přičemž pohybovat se mohla ve svislé i horizontální ose. Natáčela až 33 metrů nad závodištěm.

Česká televize samozřejmě nebyla jedinou společností, která měla v Novém Městě na Moravě svou techniku. Početné výpravy vyslaly zejména televize ze zemí, kde je biatlon významně populární - jako je například Německo či Norsko.

Své si samozřejmě odpracovali i komentátoři, redaktoři a experti České televize, kteří se po celou dobu trvání šampionátu starali o přenos bezprostředních informací a dojmů ze závodů i zákulisí celé úspěšné akce.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články