Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po krátkém programu má ke zlatu nejblíže čínský pár Šen a Chung-po

Vancouver - Čínský manželský pár Süe Šen a Čao Chung-po vykročili za zlatou medailí v soutěži sportovních krasobruslařů. Manželský pár, který se vrátil ke sportovní kariéře právě kvůli olympijským hrám ve Vancouveru, předvedl bezchybný a velmi náročný krátký program, za který získal 76,66 bodu. Překonal tak vlastní světový rekord z prosincového finále Grand Prix v Tokiu. Olympijské dění můžete sledovat živě na kanálech ČT4, ČT2 a zpravodajském webu ČT24. Informace najdete také na serveru zoh.cz.

Süe Šen a Čao Chung-po předvedli z osmi povinných prvků hned šest s nejvyšším hodnocením včetně trojitých odhozených skoků a vynikající spirály smrti na závěr. Získali tak nejvyšší známku za obtížnost i za programové komponenty a před volnými jízdami mají náskok 0,7 bodu před druhým německým párem.

"Jsme opravdu šťastní, protože jsem předvedli velmi dobrý výkon a dali si hezký dárek k Valentýnu," připomněl již šestatřicetiletý Čao Chung-po svátek zamilovaných. "Zatím to byl jen krátký program, mnohem důležitější bude volná jízda. Doufejme, že tento výkon potvrdíme," dodal.

Trojnásobní mistři světa se k závodění vrátili po dvou letech a kvůli dlouhé pauze jim bylo přiděleno startovní číslo jedna. Na píseň Who Wants to Live Forever od skupiny Queen předvedli famózní jízdu a hned na začátek vytvořili obrovský tlak na své rivaly.

Krok s nimi nakonec udrželi jen úřadující světoví šampioni Aliona Savchenková a Robin Szolkowy z Německa, kteří za svou jízdu na téma smutní klauni dostali téměř shodné hodnocení. Třetí jsou se ztrátou 2,5 bodu Rusové Juko Kavagutiová, Alexandr Smirnov.

Süe Šen a Čao Chung-po mají po bronzech ze Salt Lake City a Turína nakročeno k nejcennějšímu kovu a mohou ukončit dominanci ruských párů, které soutěž sportovních dvojic na olympijských hrách vyhrávají od Innsbrucku 1964.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články