Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Po dvanácti letech v novém. Reprezentanti se dočkali nového dvojbobu

Praha – Kvůli zastaralé technice byly jejich šance bojovat s těmi nejlepšími dlouho minimální. V nové sezoně však posádka dvojbobu Dominik Dvořák, Jan Šindelář může konečně ambicemi mířit vysoko. Po dvanácti letech získala česká reprezentace nový stroj, který by měl umožnit útočit na medailové pozice.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká reprezentace získala po 12 letech nový dvojbob

Zatímco jiné bohatší týmy pravidelně vylepšovaly techniku, čeští reprezentanti na svém dvojbobu jezdili dlouhých dvanáct let, jelikož ho získali už v roce 2004. Po dlouhém čekání se však i oni dočkali nového stroje, který nebyl nikterak levnou záležitostí.

"Bob je z Lotyšska a stál přes 40 tisíc euro, takže plus minus milion korun. Dovolit jsme si ho mohli hlavně díky podpoře Českého olympijského výboru a pana Šťovíčka," řekl brzdař Šindelář.

Nový dvojbob okamžitě přispěl k zvýšení ambicí českého týmu. Pilot Dvořák, jenž je považován za velký talent, v minulé sezoně mistrovství světa obsadil 26. příčku, letos však pokukuje po mnohem lepším umístění.

"Oproti bobům, co jsme měli doposud, je ten nový o třídu výš. Doufám, že na něm budu útočit na medaile a že placku přivezeme už z letního mistrovství světa," prozradil Dvořák. 

Zda se jim to podaří, ukáží již nejbližší dny. Světový šampionát v letních startech začíná 9. září v Rumunsku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články