Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Po devíti letech si olympijské medaile vážím ještě víc, říká Cechlová

Praha – Olympijského bronzu z Atén 2004 se dočkala po dlouhých devíti letech díky zpětně prokázanému dopingu běloruské soupeřky Jatčenkové. Diskařka Věra Pospíšilová Cechlová dostala vysněnou medaili do rukou paradoxně v době, kdy se rozhodla ukončit kariéru. S takovou medailí to je ale podle jejích slov příjemný konec.

zdroj: ČT4

Na olympiádě v Aténách byla českou medailovou nadějí a sama to cítila. "Odjížděla jsem dobře připravená a v životní formě, navíc zdravá. Tajným přáním bylo odvézt si zlato. Zklamání po závodě bylo obrovské," přiblížila tehdejší hořké pocity a dodala: "Vím, co je to sport - velká dřina, někdy zranění a i když mi atmosféru úspěchu nikdo nevrátí, po těch letech si toho vážím ještě mnohem víc".

Na medaili jí chybělo po výkonu 66,08 metru pouhých 9 centimetrů. "Pamatuji si Báru Špotákovou, jak mi celé finále fandila. Čekala na mě na rozcvičovacím stadionu a utěšovala mě, když mi tekly slzy. Za čtyři roky jsem brečela znovu, když vyhrála zlato v Pekingu," vzpomínala atletka na hry v Číně.

Je nám líto, video expirovalo.
Diskařka Pospíšilová Cechlová ve Studiu 6 Víkend

Posun pořadím vpřed nezažila poprvé, ačkoliv to nebylo na medailové příčky. "Setkala jsem se s tím už v Edmontonu. Ze sedmého místa jsem se po dopingu Rusky Sadovové posunula na šesté. To trvalo šest let. Tam byl ale zázrak, že jsem vůbec postoupila z kvalifikace. Druhý případ byl ten aténský a tak trochu náhoda. "Vzorky měly být likvidovány, protože uběhlo osm let od jejich odebrání. Přišlo se na to díky zpětné kontrole novějšími přístroji," popsala průběh případu a následné diskvalifikace.

V současnosti přechází do role trenérky, které chce skloubit s mateřstvím. Nedávno dostala nabídku pomáhat desetibojařům. Rady bude předávat českému talentu Adamovi Sebastianu Helceletovi. Ten pro zranění kotníku na mistrovství světa do Moskvy neodcestoval, ale Cechlová i tak šampionát v Rusku sleduje. "Mistrovství samozřejmě bedlivě pozoruji v televizi. Fandím všem českým atletům, ostatně jako vždycky. Jsem v kontaktu se Sandrou Perkovičovou, která je velkou favoritkou mé disciplíny a moc jí úspěch přeju. Uvidíme, kdo se popere o stříbro a bronz," prohlásila.


Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články