Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pljuščenko chystal protest kvůli druhému místu

Vancouver - Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko uvažoval o dodatečném protestu proti výsledkům olympijské soutěže, v níž obsadil druhé místo. Zlatý medailista z předchozích her v Turíně se stále cítí poškozený hodnocením rozhodčích a čtyři dny po skončení soutěže prohlásil, že ho to stále nenechává v klidu. Vedení Mezinárodní bruslařské unie ISU jej však upozornilo, že na oficiální námitku už je pozdě. Podle pravidel by musel Pljuščenko reagovat nejpozději den po skončení soutěže, která vyvrcholila ve čtvrtek. Další informace přináší webový speciál zoh.cz.

Sedmadvacetiletý favorit nadále neskrývá zklamání. Ruští funkcionáři mu prý protest rozmlouvali. "Mělo k němu dojít už po krátkém programu," řekl Pljuščenko, jenž po úvodní části soutěže těsně vedl, ale nakonec prohrál s Američanem Evanem Lysackem.

Pljuščenko měl výhrady k Lysackovu vítězství především proto, že jeho soupeř nezařadil do jízdy čtverný skok. Překvapivou porážku mu chce vrátit na konci března na mistrovství světa v Turíně, kde bude rodák z Petrohradu usilovat o čtvrtý titul. V minulých letech na světových šampionátech chyběl, protože po olympiádě v roce 2006 přerušil kariéru, k soutěžím se vrátil až loni kvůli hrám ve Vancouveru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články