Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pětuchov a Falková zvítězili v düsseldorfském sprintu

Düsseldorf (Německo) – Rus Alexej Pětuchov a Švédka Hanna Falková zvítězili ve sprintu běžců na lyžích v německém Düsseldorfu. Do závěrečných bojů postoupili i čeští reprezentanti Dušan Kožíšek a Martin Koukal, ani jeden se však nedostal do finále. Kožíšek vypadl ve čtvrtfinále, Koukal se nedostal ze semifinále a obsadil tak konečné osmé místo. Již v kvalifikaci skončil šestý muž z letošního MS v Liberci Aleš Razým.

Hanna Falková
zdroj: ČTK/AP autor: Hermann J. Knippertz

Pětuchov poprvé zvítězil v závodě světového poháru, soupeře za sebou nechal zcela suverénně ve všech bězích – vyhrál v kvalifikaci i ve všech vyřazovacích kolech. Ve finále si poradil i s čtyřčlennou norskou přesilou, z níž se na stupně vítězů dostali Anders Glöersen a Eirik Brandsdal.

Ještě překvapivější vítězku měl závod žen, kde nemělo Česko zastoupení. Teprve třetí start v SP proměnila ve vítězství dvacetiletá Falková, těsně za ní doběhly Natalja Korostělevová z Ruska a Slovinka Vesna Fabjanová.

Čeští zástupci v mužském závodě skončili opačně než v kvalifikaci. V ní totiž skončil lépe Kožíšek. Ten potom vypadl ve čtvrtfinále, když v jedné ze zatáček přišel o lyži. Koukal začal ve čtvrtfinálovém běhu pomaleji, v závěru se ale protlačil na čtvrtou pozici a díky času se jako poslední protlačil do semifinále. V něm rovněž útočil zezadu, na lepší než čtvrté místo ve své jízdě ale nestačil.

Výsledky

Muži:

1. Pětuchov (Rus.) 2:58,2
2. Glöersen (Nor.) -0,5
3. Brandsdal (Nor.) -0,7
4. Dahl (Nor.) -4,3
5. Hattestad (Nor.) -5,2
6. Morilov (Rus.) -5,4
...
8. Koukal (ČR) - vyřazen v semifinále
26. Kožíšek (ČR) - vyřazen ve čtvrtfinále
38. Razým (ČR) - vyřazen v kvalifikaci

Ženy:

1. Falková (Švéd.) 1:45,5
2. Korostělevová (Rus.) -0,1
3. Fabjanová (Slovin.) -0,2
4. Ingemarsdotterová (Švéd.) -1,2
5. Brun-Lieová (Nor.) -1,3
6. Peräläová (Fin.) -5,5

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články