Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Petrásek setrval u běžců na lyžích, u týmu chce být až do Her v Koreji

Praha - Trenér Miroslav Petrásek se rozhodl, že bude u běžců na lyžích pokračovat jako reprezentační trenér i v další sezoně, a jeho záměr ve středu odsouhlasila svazová rada úseku. Původně hovořil o tom, že po olympijských hrách v Soči skončí, nakonec svůj úmysl přehodnotil a podepsal smlouvu na další rok. Výhledově by u nově se rodícího týmu chtěl pracovat až do olympijských her v roce 2018 v Koreji.

Trenér Petrásek s Lukášem Bauerem
zdroj: ISIFA/LN

Tým běžců na lyžích se omladí. V kariéře budou pokračovat Lukáš Bauer, Martin Jakš a Aleš Razým, nově jsou zařazeni do reprezentace Jakub Gräf, Petr Knop a Jakub Kordač. Do A-týmu se nevešli olympionici Dušan Kožíšek a Petr Novák, kariéru po sezoně ukončil Jiří Magál. "Měl bych zájem kvůli těm mladým s týmem pracovat i dál, ale bude záležet, jak to dokážu dát dohromady, jaké budou výsledky," řekl Petrásek.

Petrásek počítal s tím, že bude mít po sezoně místo ve vedení Dukly, z čehož ale sešlo, proto se rozhodl zůstat u lyžování jako kouč. "Padalo v úvahu i to, že budu trénovat mládežníky," prozradil. "Jsou tam tři noví závodníci, což je velká změna, přinesou do týmu novou atmosféru," věřil trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Miroslav Petrásek zůstává trenérem běžců na lyžích

Po olympijské sezoně nebude mít běžecký tým k dispozici tolik peněz jako loni, příprava tudíž bude z velké části probíhat v Česku. "Změny budou s důrazem na kvalitní trénink. Asi trochu přitvrdíme," přemítal kouč. Příští týden začne rovněž dojednávat podmínky spolupráce se servisním týmem. "Mám schůzku s Honzou Pešinou," uvedl Petrásek.

Hovořit bude nyní se všemi závodníky, i s Bauerem, který bude nejspíš opět trénovat s německým týmem. "Začneme připravovat spolupráci. Chce sportovat dál, vím, že je schopen se připravit, a věřím tomu, že dohodu najdeme," řekl Petrásek.

Hlavní změnou bude lednové mistrovství republiky a jasně daná nominační kritéria. Aby nedošlo k rozepřím, jaké Petrásek měl s Martinem Koukalem, jenž se věnoval dálkovým běhům a chtěl do nominace na olympijskou padesátku. Do týmu se nakonec nedostal. "Jasně stanovím kritéria a vysvětlím to lidem. Aby nedošlo ke konfrontaci," plánoval.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články