Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Pešice: Nechtěli jsme na úvod kvalifikace prohrát, obrana měla přednost

Praha – Spokojenost s bodem ze hřiště soupeře a předvedenou hrou obrany, méně už s ofenzivou, která v součtu s dnešní porážkou s Finskem už čtvrtý zápas v řadě neskórovala. Tak hodnotili úvodní vystoupení českého reprezentačního týmu v kvalifikaci MS 2014 v Dánsku reprezentační asistent Josef Pešice a manažer Vladimír Šmicer. Podle Pešiceho prochází tým generační obměnou a na zapracování mladých útočných hráčů potřebuje trpělivost a čas, navíc poslední zápasy hrál proti silným soupeřům.

Josef Pešice
zdroj: ČT4

Reprezentace v éře po Barošovi hledá ideální složení útoku. Pešice si v té souvislosti postěžoval na zdravotní stav jeho nástupců. "Hráči jako Necid a Chramosta, kteří měli být přirozenou náhradou, jsou zranění a musí tak hrát kluci, kteří by měli zatím jen vytvářet tlak na hlavní útočníky, tedy Kadlec s Vydrou. Situace nás donutila k tomu, že jsme je museli povolat do reprezentace už teď," vysvětluje Pešice.

Gólový půst je podle Pešiceho dán také kvalitou protivníků. "Je potřeba vidět, že jsme hráli poslední zápasy proti silným soupeřům a chtěli jsme bodovat. Třeba na Ukrajině, kde kvůli tomu, že jsme chtěli mít v mužstvu pohodu na kvalifikaci, bylo potřeba udělat bod, a proto jsme se soustředili na obranu. Stejně tak na úvod kvalifikace nechcete prohrát a přizpůsobíte tomu taktiku," obhajoval výkony národního týmu Pešice.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko

Asistent trenéra Michala Bílka v pořadu Na slovíčko také obhajoval nasazení mladého Matěje Vydry do základní sestavy v Kodani. "Chtěli jsme mít po stranách rychlé hráče, kteří budou chodit do protiútoků přes vysoce postavenou obranu Dánů. To, že se to příliš nepovedlo, je věc druhá, ale byly tam dvě, tři akce, kdy jsme mohli tímto způsobem zápas rozhodnout," připomněl Pešice.

Reprezentační manažer Šmicer si získaný bod z dánské metropole velmi pochvaloval, ve světle dalších výsledků ve skupině jej považuje za dobrý odrazový můstek před říjnovým domácím dvojzápasem s Maltou a Bulharskem. "Pokud by se nám podařilo tato dvě utkání zvládnout, oceníme tenhle výsledek ještě víc," domnívá se Šmicer a dodává: "Evropa je vyrovnaná, Portugalci vyhráli o gól v Lucembursku, Francie jen těsně porazila Finsko."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články