Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pérez očekává Ronaldovo setrvání v Madridu, Mbappého vybízí k trpělivosti

Madrid – Bude hvězdný Cristiano Ronaldo oblékat dres Realu Madrid i v příští sezoně, nebo po daňové aféře opravdu změní působiště? Hlavní přestupová otázka letošního léta je zřejmá. Prezident španělského velkoklubu Florentino Pérez však situaci kolem čtyřnásobného držitele Zlatého míče bere s nadhledem. "Má zde platný kontrakt. Předpokládám, že bude pokračovat u nás," prohlásil.

Cristiano Ronaldo se raduje z gólu ve finále Ligy mistrů
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Dvaatřicetiletý útočník čelí obvinění z daňových úniků a během července by se měl hlásit u soudu. Podle španělských úřadů se totiž dopustil v letech 2011 až 2014 podvodů ve výši 14,7 milionu eur (asi 384 milionů korun). 

Před odjezdem do Ruska, kde reprezentuje svou zemi na Poháru FIFA, se nechal slyšet, že je z obvinění rozhořčen a touží Pyrenejský poloostrov okamžitě opustit. Světová média proto ihned začala spekulovat o velkolepém návratu do Manchesteru United.

Portugalec má ovšem v Madridu platný kontrakt do roku 2021 a Florentino Pérez pochopitelně nechce o odchodu největší hvězdy ani slyšet. "Chápu, že je naštvaný, protože je to čestný muž, který plní své povinnosti. Jakmile se vrátí z Konfederačního poháru, promluvíme si. Předpokládám, že bude pokračovat u nás," uvedl s nadhledem.

Prezident úřadujících šampionů La Ligy i Champions League se vyjádřil také k možnému angažování útočníka Kyliana Mbappého z Monaka. Francouzský talent, který v uplynulé sezoně vletěl do světa velkého fotbalu jako kometa, je pod neustálým drobnohledem evropských gigantů a právě "Bílý balet" měl mít nejblíže k jeho zisku. 

Podle Péreze je na přestup střelce 25 soutěžních gólů z loňské sezony do klubu velikosti Realu ještě brzy. "Je velmi dobrým hráčem. Připomíná mi to situaci z loňského léta, kdy každý tvrdil, že podepíšeme Pogbu," pokračoval sedmdesátiletý funkcionář.

Kylian Mbappé slaví gól do sítě Borussie Dortmund
zdroj: imago sportfotodienst autor: Anthony Bibard

Nicméně připustil, že dveře Mbappému rozhodně nezavírá. "Přestupové období bude dlouhé. Trenér Zidane s ním má blízký vztah už několik posledních let, ale jen hrstka fotbalistů je schopna hrát za Real Madrid v osmnácti," konstatoval.  

Možnému nástupci Thierryho Henryho vzkázal. "Měl by být trpělivý, kouč s ním má určité plány. Nemá cenu momentálně prohlašovat, že přivedeme hráče, aby následně vysedával na lavičce," zakončil Pérez. 

Zdroj
ČT sport, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články