Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Parahokejisté už trénují na ledě. Mají vidinu potenciálního dalšího MS v Ostravě

Nezahálejí a už začali s přípravou. Čeští reprezentanti v parahokeji trénují pohromadě v Nymburku. Obvykle jim přitom začíná příprava na ledě až v září. Letos s ohledem na zastavenou sezonu odstartovali už v červnu. A mají před sebou velkou motivaci, odložené mistrovství světa by se totiž mohlo konat příští rok opět v Ostravě.

Čeští parahokejisté se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimir

Dosud trénovali čeští parahokejisté individuálně on-line. Příprava na ledě se ale ničím jiným nahradit nedá, a tak začali, hned jak to bylo možné. Na podzim by v České republice mohl proběhnout turnaj čtyř zemí.

Vrchol v podobě mistrovství světa, které je také kvalifikaci na paralympijske hry, se přesunul na rok příští. A pozor, může být opět v Ostravě.

"Zatím to není oficiální, ale moc chceme opět hrát doma, protože kulisa a vůbec celý ten turnaj byl famózní. Sami trenéři i hráči ostatních tymů si přejí hrát znovu v České republice," říká trenér české parahokejové reprezentace Jiří Bříza.

Je nám líto, video expirovalo.
Na ledě trénuje už i reprezentace parahokejistů

K této potenciální akci je ještě daleko. Aby trénink nebyl stereotypní, parahokejisté do něj mají zařazené nové prvky. Jeden trénink na ledě denně doplní třeba nová cvičná střelnice, bazén, upravená crossfitová funkční posilovna či aktivity, které byste v běžné přípravě parahokejistů hledali jen těžko.

"Cílem je, abychom víc náš tým utužili. Chystáme proto teambuildingové aktivity, které nebudou tak úplně probíhat na ledě. Hráči si vyzkoušejí třeba turnaj v minigolfu nebo baseball. Budou mít tak mnohem komplexnější přípravu než kdy dříve," dodal k novinkám asistent trenéra parahokejistů Jan Szturc.

Zdroj
ČT sport, ceskyhokej.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články