Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Papadakisová s Cizeronem zlepšili vlastní rekord a potřetí vyhráli MS

Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron potvrdili ve volné jízdě pozici největších favoritů a na mistrovství světa ovládli soutěž tanečních párů. Francouzský pár předvedl téměř dokonalou jízdu a po světovém rekordu z krátkého tance znovu posunul vlastní světové maximum i ve volném tanci. Známku z olympijských her Francouzi zlepšili o 12 setin na 123,47 bodu, druhou americkou dvojici Madison Hubbellová – Zachary Donohue nechali v součtu za sebou o více než deset bodů.

Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron
zdroj: Reuters autor: Phil Noble

Technicky precizní jízda za doprovodu klavírní Měsíční sonáty Ludwiga van Beethovena jim znovu vynesla desítky za choreografii, předvedení i soulad s hudbou.

Společně s rekordním krátkým programem nasbírali 207,20 bodu, což je nejvyšší bodový součet historie.

Dosavadní rekordmani Tessa Virtueová a Scott Moir z Kanady získali při vítězném olympijském závodě v Pchjongčchangu o 1,13 bodu méně.

V Miláně loňský světový titul neobhajovali a Papadakisová a Cizeron po loňském stříbru navázali na tituly z let 2015 a 2016.

Je nám líto, video expirovalo.
Téměř dokonalý tanec Papadakisové s Cizeronem

Hubbellová s Donohuem v 27 letech získali první medaili na MS. Ve volném tanci si vylepšili osobní rekord na 116,22 bodu a potvrdili, že prožívají životní sezonu.

Třetí příčku uhájili Kanaďané Kaitlyn Weaverová a Andrew Poje, kteří díky náskoku z krátkého tance nechali o pouhých 27 setin za sebou domácí pár Anna Cappelliniová, Luca Lanotte.

Italským mistrům světa z roku 2014 při posledním závodě kariéry nepomohl k medaili ani osobní rekord ve volném tanci. Naopak Weaverová a Poje se na světové stupně vítězů vrátili po třech letech.

Čeští reprezentanti Cortney Mansourová a Michal Češka skončili v krátkém tanci šestadvacátí a do finálové části soutěže nepostoupili.

Výsledky mistrovství světa v krasobruslení:

Taneční páry - konečné pořadí: 1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 207,20, 2. Hubbellová, Donohue (USA) 196,64, 3. Weaverová, Poje (Kan.) 192,35, 4. Cappelliniová, Lanotte (It.) 192,08, 5. Chocková, Bates (USA) 187,28, 6. Gillesová, Poirier (Kan.) 186,10, ...26. Mansourová, Češka - nepostoupili do volných tanců.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články