Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pánek: Byl jsem jen v pravý čas na pravém místě

Praha – Necelé dva měsíce zbývají do startu letních olympijských her v Londýně. Těm tradičně předchází štafeta s olympijským ohněm, která už v těchto dnech probíhá Velkou Británií. Pochodeň ponese také několik Čechů, mezi nimi i geoinformatik Jiří Pánek.

Olympijská pochodeň
zdroj: ISIFA/Rex Features

Pánek sám tvrdí, že jeho účast ve štafetě je spíše dílem náhody, štěstí a že byl ve správnou chvíli na správném místě. "V letech 2008 a 2009 jsem pracoval jako dobrovolník v Dánsku v Evropské dobrovolnické službě, se kterou jsem i později spolupracoval na několika projektech a tato organizace měla k dispozici jenom místo ve štafetě, které se rozhodla věnovat právě mně," vysvětluje Pánek.

O možnosti nominace se Pánek poprvé dozvěděl v lednu letošního roku, definitivní potvrzení účasti dostal o měsíc později. "Poté, co si mě organizace vybrala, jsem musel organizátorům popsat, co dělám a proč bych si měl zasloužit být v té štafetě. Pak probíhala ještě e-mailová komunikace a nakonec jsem se ocitl ve finálním výběru, ve kterém je však osm tisíc lidí, což není zrovna malé číslo," konstatuje.

O podrobnostech svého čtyřistametrového běhu, který je naplánován na 20. června na úseku mezi Yorkem a Carlisle, zatím nemá žádné určité informace. "Zatím nevím, s jakým předstihem musím být ve Velké Británii, ale vzal jsem si dovolenou na týden, takže to spojím i s nějakým výletem," plánuje Pánek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články