Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Pančochová možná nestihne MS, přetrhala si vazy v koleni

Praha - Snowboardistka Šárka Pančochová si na začátku léta přetrhala vazy v koleni. Úřadující vítězka Světového poháru ve freestyle disciplínách a ve slopestylu je po operaci a možná nestihne lednové mistrovství světa.

Šárka Pančochová na U-rampě
zdroj: ČTK/AP autor: Sergei Grits

"Snažím se o rekonvalescenci a hodit se zpátky do formy. Trénuju, co to jde, je to ale zranění, které se léčí delší dobu a nejde uspěchat. Doufám, že mistrovství světa vyjde," řekla Pančochová.

Přední zkřížené vazy v pravém koleni si Pančochová přetrhala při tréninku v Norsku po jednom ze skoků a 26. června absolvovala v Česku operaci. "Začátkem prosince začnu na sněhu a dělat zatáčky a zkusím trošku se do toho dostat, ale nebudu to zbytečně hrotit. Kdybych udělala nějakou chybu, tak bych si mohla přetrhnout vazy znovu a to by se mi moc nelíbilo," řekla pátá žena z olympijských her v Soči ve slopestylu.

Mistrovství světa v rakouském Kreischbergu začne 15. ledna a kvalifikace slopestylu je na pořadu o čtyři dny později. "Těžko říci, jak to bude. Budu se ale snažit a natrénovat, co to jde, posílit koleno a uvidím v prosinci. Plánuju na šampionát přijet a zkusit to. Tam uvidím, jestli to půjde, nebo ne," řekla vicemistryně světa z roku 2011.

Druhá slopestylistka série World Snowboard Tour z uplynulé zimy se zranila při odpoledním tréninku. Chtěla zkoušet nový skok, ale najela na něj rychleji, než čekala. "Bylo pozdě odpoledne a jelo to rychleji než celý den předtím. Skok nebyl ideálně postaven, bohužel jsem to přeskočila a přetrhla si vazy," popsala.

Od operace už uplynuly skoro čtyři měsíce a Pančochová se snaží v rámci možností trénovat. Většinu přípravy strávila v americkém Coloradu, kde jezdila na horském i silničním kole, chodila do posilovny, lezla po skalách. "A objevila jsem pádlování vestoje na surfu. Je to dobré na stabilitu i jako relaxace," řekla.

V prosinci chce začít jezdit na sněhu. Zranila si "zadní" nohu na prkně, což je horší, protože jde o dopadovou stranu. "Ale až budu v sezoně, tak by to nemělo vadit, protože by mělo být dobře posílené, ale mentálně to asi malý blok bude," řekla. S ortézou jezdit nechce. "Vadí mi, radši nohu naposiluju," rozhodla se.

Za poslušného pacienta se svěřenkyně trenérů Martina Černíka a Jožina Toufara nepovažuje. "To teda ne, snažím se opatrně, ale je to nuda. Nevydržím odpočívat déle než tři dny," řekla Pančochová, která měla v minulosti problémy s operovaným ramenem. "Je to pech, ale ono to tak u nás v tom sportu je. Máme velké skoky, padá se a někdy to přijde. Co nadělám, někdy se to stane," pokrčila rameny.

Myšlenka, že by vynechala celou nadcházející sezonu, Pančochovou možná i napadla, ale rychle ji zahnala. "Nechtěla bych to úplně vynechat. Myslím, že zvládnu se hodit do pořádku a nějaké závody odjet," doufala. Pokud by nezvládla MS, může se ukázat na X-Games či 13. a 14. března na světovém poháru ve Špindlerově Mlýně. "To už je o dost reálnější. Těším se, že to bude super," řekla Pančochová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články