Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pančochová: Ještě to není stoprocentní, skákat jsem začala před týdnem

Praha – Mezi české medailové naděje na mistrovství světa v Kreichsbergu patří i Šárka Pančochová. Snowboardistka, která si na poslední olympiádě získala sympatie řady českých fanoušků, odlétá na šampionát s tréninkovým mankem, ale zdravotně v pořádku. Přímý přenos kvalifikace slopestylu žen sledujte v pondělí 19. ledna od 14:05 na našem webu.

Závod mistrovství světa bude pro Šárku Pančochovou premiérovým vystoupením v této sezoně. Na začátku léta si totiž v přípravě přetrhala vazy v koleni a musela podstoupit operaci. "Při tréninku jsem přeletěla skok, bohužel přistála na placatý dopad, koleno nevydrželo a vyhodila jsem si u toho i rameno," vzpomínala česká snowboardistka.

Na sníh se tak dostala až v prosinci a se skoky a plným tréninkem mohla začít teprve nedávno. "Rekonvalescence trvá šest až devět měsíců. Já mám od zranění teď šest a půl, takže to ještě není úplně stoprocentní," přiznala Pančochová. "Kvůli tomu, že jsem se zranila, jsem nemohla trénovat. Víceméně jsem jen dělala zatáčky po sjezdovce a začala jsem skákat před týdnem. Takže se spíš dostávám do starších triků a oživuju si je," dodala.

Do Kreisbergu se Šárka Pančochová vydala bezprostředně po příletu z Colorada, kde se dlouhodobě připravuje. "Amerika má nejlepší parky a podmínky jsou tam pro trénování zkrátka nejlepší. Navíc to mám blízko k resortu, za pět minut jsem u lanovky a můžu tak každý den trénovat v možná nejlepším parku na světě," libovala si Pančochová.

Na šampionátu se představí v disciplíně slopestyle, ve které v roce 2011 získala stříbro, a možná i na U-rampě. "Těším se na mistrovství světa. Vezu s sebou dobrou náladu, ta je potřeba. Bude tam spousta kamarádů, takže si myslím, že tam budeme mít dobrou srandu," uvedla. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články