Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pálova volba. Hráčky se mu nominují dobře a těžce

Praha – Kapitán fedcupového týmu prožil vítězný návrat. Český tým v neobvyklém složení zcela jasně přehrál Kanadu a může se začít připravovat na semifinále proti Francii. Otazníků je nemálo. Zatím se neví, kde se bude hrát, jasno nemá kapitán zdaleka ani o sestavě. Dlouholeté opory Petra Kvitová a Lucie Šafářová sice neřekly ne, ale ani jasné ano. I tak může být český tým velmi nebezpečný, mezi elitu se tlačí stále více nadějných mladých hráček. V prvním testu v Kanadě obstály výborně.

Radost Karolíny Plíškové a Petra Pály
zdroj: AP autor: Jacques Boissinot

V elitní světové stovce je nyní devět Češek. I taková velmoc, jakou je Rusko, se může pyšnit jen šesti jmény. Výběr je to pro Pálu božský, a není vůbec jednoduchý. "Jsem za to hrozně rád, že máme tolik holek v první stovce. Jde jen o to vybrat ten správný tým na to které utkání," řekl kapitán.

V Kanadě se představil mladý tým. Momentálně dvaadvacátá na žebříčku WTA Karolína Plíšková oslaví v březnu 23. narozeniny, Denisa Allertová je ještě o rok mladší, Tereze Smitkové je jednadvacet. Jedinou zkušenější hráčkou byla Lucie Hradecká, které bude letos třicet.

"Jsem rád, že se to v Kanadě povedlo a splnili jsme roli favoritů. Mohlo to být ošidné, protože holky hrály poprvé, ale zvládly to perfektně," prohlásil Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Host SZ Petr Pála: V semifinále Fed Cupu nechceme lehkého soupeře

Podle Pály byl úvodní letošní zápas od těch předchozích hodně odlišný. "Nejsme na sebe zvyklí. Holky nejsou zvyklé na týmovou soutěž, že jim do toho někdo mluví. Člověk to musí ředit, aby toho neříkal moc, a zjistit od osobních trenérů, jaké jsou povahy, aby do toho zasahoval co nejlépe," přiblížil.

Velký potenciál vidí především u Plíškové. "Jde stále nahoru, potenciál má obrovský a jsou tam stále rezervy. Věřím, že to může dotáhnout hodně daleko," zdůraznil.

Na turnaji v Antverpách hrají skvěle kromě Plíškové také Šafářová a Barbora Záhlavová-Strýcová. "Jsem rád, že se jim takhle daří. Je dobré, když hrají proti sobě ve čtvrtfinále, než aby hrály v prvním kole. Jsem vždycky rád, když nějaká holka hraje Fed Cup a daří se jí následující týden na turnaji – tak jako Karolíně. Přesun nebyl úplně jednoduchý, v úterý přiletěla do Antverp a ve středu šla hrát. Navíc dvě holky porazily Francouzky, takže je to dobrý příslib," připomněl Pála.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články