Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Paclík: Komise rozhodčích sloužila jako mocenský nástroj

Praha - Výkonný výbor Fotbalové asociace České republiky odvolal komisi rozhodčích. Řízením komise byla nově pověřena všeobecně respektovaná bývalá rozhodčí Dagmar Damková. Nečekané rozhodnutí přesto rozdělilo činovníky ve fotbalovém zákulisí. Iniciátorem změny je Tomáš Paclík, člen výkonného výboru za kluby ligy a majitel FC Viktoria Plzeň. "Navrhl jsem to a prosadil," říká Paclík v pořadu Kamelot ČT4. "Jsem přesvědčen, že bývalá komise pracovala velice špatně," vysvětluje. "Podle mě komise rozhodčích téměř neplnila svou funkci a sloužila jako mocenský nástroj," dodává Paclík.

Odvolání komise rozhodčích kritizuje místopředsedy Fotbalové asociace České republiky Dušan Svoboda. Podle něj bylo odvolání v rozporu se stanovami asociace. "Používat označení 'mocenský nástroj', to není slovník, který já používám," reaguje Svoboda na Paclíkova slova.

Při jmenování Damkové měla vyhrávat kapela

Podle Svobody minulá komise nefungovala špatně. A způsob rozhodnutí byl podle něj nevhodný i vůči Damkové. "Při jejím jmenování měla vyhrávat kapela," říká. Novopečená vedoucí rozhodčích se totiž o svém zvolení dozvěděla od přátel a novinářů, zrovna když nakupovala. Nikdo z výkonného výboru, jenž Damkovou na pozici dosadil, novou funkcionářku o rozhodnutí neinformoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Kamelot

"Není spor o to, kdo by měl komisi vést. Spor je o to, jak byla ta změna udělána," říká Svoboda. Na nesporných kvalitách Dagmar Damkové se totiž podle něj shodnou všichni. "Je to o způsobu, jak a kdy ke změně došlo."

"Byla jsem do toho hozena, tak plavu," říká k tomu sama Damková. "To je prostě náš fotbal," dodává. Paclík ale připomíná, že se Damkové ptal, zda by byla případně ochotna místo vzít a ta souhlasila.

Upísknutí ve prospěch Plzně

Majitel šampióna tuzemské ligy si uvědomuje, že jeho iniciativa k němu přitáhne další pozornost. "Jakékoli upísknutí ve prospěch Plzně bude dvojnásob propírané," říká. "Je mi jedno, co si o mně lidé myslí," tvrdí. Změny v českém fotbalu chce i dále podporovat. "Každá část českého fotbalu, na kterou se podívám, je v dost špatném stavu," myslí si totiž Paclík.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články