Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Otakar Černý slaví "čtyřicítku" v ČT

Praha – Legendární tvář televizní obrazovky, Otakar Černý, slaví 40 let v České televizi. Přestože letos v březnu odešel s velkou pompou do důchodu, se svými kolegy se den co den potkává dál. V ČT totiž pokračuje jako externí spolupracovník. "Já neumím žít bez práce. Musím chodit do práce pořád, protože bych jinak asi nemohl žít," přiznává Černý.

Nová kniha o životě a kariéře Otakara Černého
zdroj: ČT24

V České televizi začínal jako reportér již v roce 1969. "Mojí první reportáží bylo, když jsem jel natáčet výstavbu chodníku v Dřetovicích u Kladna. To byla moje první sportovní reportáž, když jsme natáčeli výstavbu chodníku. A od té doby to šlo dál a dál, až jsem potom tam, kde jsem byl," řekl bývalý šéf sportu na ČT.

Otakar Černý působil po revoluci i v roli moderátora politických debat, většinu svého profesního života však spojil se sportem. "Já jsem to chtěl dělat odjakživa. Mě nebavilo sportovat. Já jsem nebyl žádný sportovec, protože mně bylo jedno, jestli vyhraju, nebo prohraju. Mně bylo príma o tom mluvit a psát," popsal Černý.

Po účinkování na televizní obrazovce se Černému ale prý nestýská. Nyní krom jiného pomáhá mladým sportovním redaktorům a věří, že oni jeho radám naslouchají. "Já jsem přesvědčený, že ano. Kdyby ne, tak sem nechodím," prohlašuje veterán České televize.

Nedávno Otakar Černý vydal knihu, jež mapuje nejen jeho dlouhou kariéru. Proč nese dílo název Třikrát a dost, novopečený spisovatel ale odmítl prozradit. "To musíte dočíst. To je pointa celé knihy. Až poslední věta vysvětlí, proč to je Třikrát a dost," stojí si za svým Černý. Osobní život bývalého redaktora od toho pracovního kniha neodděluje. "Já jsem bohužel jiný život než ten televizní nežil," dodal Černý.

Zdroj
Česká bankovní asociace

Hlavní zprávy

Nejčtenější články