Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ostříleným mužům z ochozů mají pomoci kurzy sebeovládání

Hradec Králové – Fotbalová asociace poprvé v historii organizuje kurzy pro manažery bezpečnostních agentur, které působí na stadionech. Otevřela je Univerzita v Hradci Králové. Učí se v nich třeba to, jak zvládnout stresové situace a předejít konfliktu.

Střet fanoušků s pořadatelskou službou
zdroj: ČT24

FAČR chce předejít případům, ve kterých se bezpečnostní agentury staví do pozice agresora. Fotbalová Asociace a hradecká univerzita proto pro jejich manažery připravili kurzy sebeovládání. "Je potřeba zachovat klid a neútočit, ale hlavně je potřeba se naučit rychle zareagovat, funkčně zareagovat," uvedl zástupce děkana a proděkana Václav Víška.

Manažeři bezpečnostních agentur z českých prvoligových stadionů – ostřílení muži, kteří často řeší vyhrocené situace, jsou stavěni do nových rolí. Musejí se vyrovnat se stresovými situacemi. Pomoci má třeba příběh – v hlavní roli pět lidí, láska, pomoc, lhostejnost, nevěra a fyzické napadení. Jde o to odhadnout chování protivníka a kontrolovat svoje emoce. Všichni musejí najít nekonfliktní řešení.

Nabyté zkušenosti z modelových situací mají být převedeny na stadion. Členové ochranky musejí být schopni potlačit vlastní agresi. Fyzický útok proti fanouškům, kteří útočí jen slovně, není podle odborníků přípustný. "Budeme muset tlačit i jinou cestou na své podřízené," připouští ředitel bezpečnostní agentury Baníku Ostrava Martin Wasik

"Chtěli bychom se do dvou let dostat až do úrovně vedoucích úseků, takže bychom měli proškoleno kolem 400 až 600 pořadatelů," nastínil bezpečnostní manažer FAČR Martin Synecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Události: Bezpečnostní manažeři absolvují kurzy sebeovládání
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články