Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olympijský medailista Tabák vychovává v Havířově malé gymnasty

Havířov - Poslední česká gymnastická medaile z olympijských her je stará dvaatřicet let a na hrách v Moskvě ji získal Jiří Tabák. Bronzový medailista ze cvičení na kruzích se v současnosti stará o své nástupce. V Havířově vede projekt, do kterého je zapojeno na 800 dětí z mateřských a základních škol. Ten funguje teprve rok a půl, přesto už má medailové výsledky. Malí gymnasté se mohli pochlubit zlatem a stříbrem z republikového mistrovství.

Jiří Tabák
zdroj: ČT4

Jiřímu Tabákovi se povedlo v Havířově zapojit do projektu cvičení malých dětí celkem 27 mateřských i základních škol. Základy gymnastiky jsou totiž výchozím bodem pro drtivou většinu sportovních disciplín. "Základní věci jako kotoul dopředu a kotoul dozadu udělají, na to navazuje cvičení na nářadí. Tam už to tělíčko mají zpevněné a to je nejdůležitější," říká olympijský medailista Tabák.

Největším lákadlem předváděcí akce pro mladé gymnasty byla možnost společného cvičení s českými reprezentanty v čele s olympionikem Martinem Konečným. "Když to dítě nemá vyloženě talent na gymnastiku, tak se dá později na jiný sport. Základ z gymnastiky přitom bude mít, ale bude šikovnější třeba na hokej nebo na fotbal," vysvětluje Konečný.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články