Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olympijskou stíhačku družstev vyhráli Kanaďané a Němky

Vancouver - Kanadští rychlobruslaři vyhráli na olympijských hrách ve Vancouveru stíhací závod družstev. V dnešním finále porazili Američany o 21 setin a pojistili pořadatelské zemi první místo v medailovém pořadí her. Bronz si zajistili i díky vylepšení olympijského rekordu Nizozemci. Mezi ženami se po dramatickém finále radovaly Němky. Bližší informace najdete na webovém speciálu ČT zoh.cz.

Kanaďané v sestavě Mathieu Giroux, Lucas Makowsky a Denny Morrison zajížděli nejrychlejší časy už v pátek, kdy jasně vyhráli čtvrtfinále i semifinále. V rozhodujícím duelu si od prvních kol udržovali zhruba půlsekundový náskok na své soupeře a stali se druhými vítězi této nové disciplíny. Premiéra v Turíně se stala kořistí domácích Italů. Ti letos skončili až šestí.

Ke zlatu z pětky přidal se svými kolegy bronz Nizozemec Sven Kramer, jenž si částečně spravil chuť po blamáži na desetikilometrové distanci. Tehdy byl kvůli špatnému překřížení drah diskvalifikován a přišel o jisté zlato.

Beckertová má třetí medaili

Ještě vyrovnanější byl boj o zlato mezi ženami. Němky do finále už nenasadily Anni Friedsingerovou-Postmovou, která byla po předchozí semifinálové jízdě unavená. Trojice Stephanie Beckertová, Daniela Anschützová-Thomsová a Katrin Mattscherodtová začala proti Japonkám volněji a ztrácela téměř dvě sekundy.

Závěr jim ale vyšel dokonale, v posledním okruhu sjely více než sekundu a v cíly byly o pouhé dvě setiny dříve. Beckertová tak má z oválu v Richmondu třetí cenný kov. Dvakrát skončila stříbrná za Martinou Sáblíkovou na dlouhých tratích, nyní přidala medaili nejcennější.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články