Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Okusil dvě ragbyová mistrovství světa. Zkušenosti předával v Praze

Praha – Čeští ragbisté mají k postupu mistrovství světa velmi daleko. Alespoň zkušenosti z něj ale mohli získat od Loma Fa'atauea. Bývalý reprezentanta Samoy se objevil v Praze a zahrál si jak s dospělými, tak i dětmi.

Je nám líto, video expirovalo.
Účastník ragbyových mistrovství světa rozdával zkušenosti v Praze

Lome za tři dny stihl v Česku tréninky s extraligovými týmy a věnoval se také mládeži. Brzy čtyřicetiletý útočník hrál na mistrovstvích světa v letech 2003 a 2007 a na každém položil po jedné pětce.

"Měl jsem to štěstí, že jsem si mohl na MS zahrát. Byl to pro mě vrchol kariéry. Získal jsem mnoho zkušeností, do Česka jsem přijel, abych se o ně podělil," prozradil.

Velkou radost z přítomnosti ragbyové hvězdy měly i děti, s kterými si samojský ragbista zatrénoval. "Je to velká osobnost, takže setkat se s ním byla pro mě velká čest, řekla Magdalena Novotná, jedna z účastnic tréninku.

Lome kromě tréninku stihl sledovat i dění na ragbyovém světovém šampionátu, který se v současnosti koná v Anglii a na němž se o víkendu uskuteční první čtvrtfinále, a sám má o tom, komu fandit, jasno. "Narodil jsem se na Novém Zélandu, takže fandím All Blacks," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články