Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Oficiální uvítání české výpravy ve Vancouveru narušil déšť

Vancouver - Nepříjemný déšť výrazně upravil slavnostní ceremoniál přivítání české výpravy v dějišti olympijských her ve Vancouveru. Místo tradičního vztyčování vlajky na podiu tak sportovci a další členové výpravy absolvovali ceremoniál v kongresovém sále určeném pro jednání šéfů misí. V olympijské vesnici je symbolicky uvítali potomci původních obyvatel Kanady a vedle hudební produkce a obrazových šotů o hrách zaznělo i české přání "Hodně štěstí".

"Bylo to pěkné, ale dlouhé," řekla rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková. Vinou deště a organizačních změn totiž ceremoniál v olympijské vesnici začal s půlhodinovým zpožděním.

Sportovci navíc museli na nástup už 30 minut před původně stanoveným začátkem. "Takže mě bolely nohy víc než při tréninku," povzdechla si s úsměvem hlavní česká medailová kandidátka. Večer ji přitom čekala ještě druhá fáze přípravy - trénink na kole.



Česká výprava byla ve Vancouveru oficiálně přivítaná společně se zástupci Argentiny, Řecka, Maďarska a Lichtenštejnska. Její šéf František Dvořák převzal i symbolický dárek od Tricie Smythové a Ricka Hansena, nejvyšších představitelů olympijské vesnice.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články