Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Obří slalom překvapivě vyhrála Němka Rebensburgová

Whistler - Olympijskou vítězkou v obřím slalomu se překvapivě stala německá lyžařka Viktoria Rebensburgová. Trojnásobná juniorská mistryně světa vybojovala zlato povedenou jízdou v dnešním odloženém druhém kole, stříbro vybojovala Slovinka Tina Mazeová a až bronz zbyl na vedoucí ženu po 1. kole Rakušanku Elizabeth Görglovou. Češka Šárka Záhrobská se kvůli koncentraci na slalom rozhodla do druhé jízdy nenastoupit. Další informace přináší webový speciál zoh.cz.

V závodě poznamenaném rozložením obou kol do dvou dnů kvůli silné mlze si pouze Rebensburgová dokázala udržet výkonnost na úrovni z předchozího dne. Dvacetiletá talentovaná Němka byla ve druhém kole nejrychlejší z elitní desítky závodnic po středeční první jízdě.

Dvojnásobná juniorská šampionka ze super-G a úřadující juniorská šampionka v obřím slalomu ve své silné disciplíně o čtyři setiny sekundy porazila jednu z favoritek Mazeovou. O další desetinu zpět dojela Görglová, která tak po sjezdu vybojovala ve Vancouveru již svůj druhý bronz.



Rebensburgová vybojovala pro Německo zlatou medaili z obřího slalomu poprvé po 54 letech a podruhé v historii. Přitom na stupně vítězů na nejvyšší světové úrovni se probojovala dosud jen jednou, když v lednu byla druhá v obřím slalomu Světového poháru v Cortině.

Görglová třetím místem alespoň částečně napravila další nezdar rakouských lyžařek, které po středě ve trojici útočily na stupně vítězů, jenže Kathrin Zettelové i Evě-Marii Bremové druhé kolo nevyšlo a musely se spokojit s pátým respektive sedmým místem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články