Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Oblíbený sportovní projekt S ČT sport na vrchol právě startuje

Česká televize vyhlašuje třetí ročník úspěšné sportovní reality show S ČT sport na vrchol. Soutěž je určena všem amatérským sportovním lyžařům a startuje již 26. ledna. Soutěžit se bude v zimních střediscích Ještěd, Dolní Morava, Bílá, Klíny a Špindlerův Mlýn, přihlásit se může každý, kdo není registrován v některém z profesionálních lyžařských svazů. Zásadní novinkou proti předchozím ročníkům je přidání nové soutěže ve ski-crossu, která bude mít svůj vlastní režim, pravidla i finále. Třetí série má tedy dvě samostatné části – alpské lyžování a ski-cross.

Nové logo České televize
zdroj: ČT24

S ČT sport na vrchol však není "pouze" sportovní klání amatérů, je to i reality show, kterou bude ve svém hlavním vysílacím čase živě přenášet stanice České televize ČT sport. Denně se tohoto lyžařského podniku zúčastní na 70 soutěžících, kteří odjedou 270 soutěžních jízd. Základní část bude trvat 30 dní, vyvrcholí pak 5denním kampem, do kterého postoupí pouze ti nejlepší. Ti budou mít po tuto dobu k dispozici profesionální trenéry, fyzioterapeuty a poradit se mohou i s bývalými špičkovými závodními lyžaři. Soutěž bude zakončena semifinálovým závodem a finále v rámci mistrovství ČR.

"Projekt má velký ohlas u soutěžících i u televizních diváků. Během února a března vidělo v každé z obou předešlých sezon premiérová vydání pořadu téměř 1,5 milionu lidí, další desítky tisíc viděly záznam na internetu. Naši diváci jsou tak zároveň i hlavními aktéry vysílání," říká ředitel ČT sport Jiří Ponikelský a dodává: "Vize projektu S ČT sport na vrchol spočívá především v nalezení příběhů zapálených amatérských sportovců – lyžařů, kteří jsou ochotni každý den nebo týden vyrazit do zimních areálů na sjezdovky a závodit o možnost zažít něco, co si nemohou koupit. Také chceme podpořit lyžování v obecné rovině, zvýšit zájem o tento zimní sport a podporovat návštěvnost našich zimních středisek."

S ČT sport na vrchol
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Projekt vznikl ve spolupráci České televize se Svazem lyžařů ČR. Jeho hlavním cílem je zapojit širokou lyžařskou veřejnost, která je odhodlaná aktivně trávit období v zimních měsících na sjezdovkách a soutěžit s ostatními lyžaři. Ti nejlepší mohou vyhrát např. pobyt na soustředění české lyžařské reprezentace, kde se vítězní amatérští lyžaři stávají aktivní součástí národního týmu. Soutěží se také o možnost zúčastnit se jako divák světového poháru s pohledem do zákulisí velkých hvězd lyžařského sportu. Pro vítěze jsou samozřejmě připraveny i další věcné ceny.

K přihlášení do soutěže není potřeba žádné zvláštní registrace, stačí se dle harmonogramu dostavit do lyžařského střediska, které si zájemci vyberou, a zde podepsat přihlášku. Počet soutěžních jízd není nijak omezen, počítat se bude nejrychlejší čas závodníků v daném soutěžním dni. Více informací o pravidlech i rozmístění závodů na jednotlivé sjezdové tratě najdete na webu www.sctsportnavrchol.cz.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články