Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Obhájkyně stříbra Pančochová neprošla na MS do finále slopestylu

Stoneham (Kanada) - Snowboardistka Šárka Pančochová nenavázala na mistrovství světa ve své oblíbené trikové disciplíně slopestyle na stříbro z minulého šampionátu. Dvaadvacetiletá Češka nepostoupila v kanadském Stonehamu do finále a obsadila 14. místo, o něž se dělí s krajankou Kateřinou Vojáčkovou.

 
Šárka Pančochová
zdroj: EPA

Pančochová minulý týden v Copper Mountain vyhrála v závodě Světového poháru kvalifikaci a celkově byla šestá, ve Stonehamu však na tento výkon nenavázala. V kvalifikaci získala stejně jako Vojáčková 63,33 bodu, přičemž na postup do šestičlenného finále bylo potřeba nasbírat bodů více než osmdesát.

Snowboardistky jely kvalifikaci místo čtvrtka až dnes v pětadvacetistupňovém mrazu, protože původní termín jim znemožnil silný vítr. Pořadatelé tak kvůli dodržení časového programu zrušili semifinále a postupovalo se rovnou do bojů o medaile.

Mužů naopak šlo do finále dvacet a byl mezi nimi i Martin Mikyska. Tomu však ani jedna finálová jízda nevyšla, v té druhé dokonce upadl ze zábradlí na záda a s bodovým ziskem 34,50 obsadil sedmnáctou pozici.

Světovými šampiony v disciplíně, jež si za rok v Soči odbude olympijský debut, se stali Fin Roope Tonteri a domácí Spencer O'Brienová. Šampionát pokračuje v sobotu skokovou soutěží Big Air.

Výsledky mistrovství světa ve snowboardingu - slopestyle:

Muži: Muži: 1. Tonteri (Fin.), 2. McMorris (Kan.), 3. Korpi (Fin.), 4. Morgan (Brit.), 5. Schattschneider (Rak.), 6. Balharry (Kan.), ...17. Mikyska, v kvalifikaci 29. Kříž, 34. Horák, 49. Nečas (všichni ČR). 

Ženy: 1. O'Brienová (Kan.), 2. Candrianová (Švýc.), 3. Brightová (Austr.), 4. Enneová (Fin.), 5. Walkerová (USA), 6. Jonesová (Brit.), ...v kvalifikaci 14. Vojáčková a Pančochová, 24. Zábranská, 26. Cameronová (všechny ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články