Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Obhájkyně Jonssonová začala biatlonovou sezonu vítězstvím

Östersund (Švédsko) - Úvodní závod biatlonové sezony v Östersundu vyhrála obhájkyně celkového prvenství ve Světovém poháru Švédka Jonssonová. V závodě na 15 kilometrů pouze jednou minula terč a před svou krajankou Annou Carin Olofssonovou-Zidekovou měla náskok 26 sekund. České reprezentantky se do bodované čtyřicítky nedostaly a tři ze čtyř skončily až na konci první stovky.

Helena Jonssonová
zdroj: ČTK/AP autor: Dmitry Lovetsky

Šesté prvenství v kariéře přihrály Jonssonové i chyby soupeřek na poslední střelbě. Před závěrečnou položkou měla pětadvacetiletá Švédka čtvrtý nejrychlejší čas, zastřílela ale na rozdíl od svých rivalek bezchybně. Naopak dosud vedoucí Olofssonová minula jednou a Němka Julianne Döllová dokonce dvakrát, což ji stálo umístění v první desítce. Olofssonová uhájila druhé místo, bronz získala na úvod sezony Běloruska Darja Domračevová.

Z kvarteta českých biatlonistek střílela solidně Magda Rezlerová, tři chyby v závěrečné "stojce" ji odsoudily na konečné 67. místo se ztrátou více než šesti minut. Barbora Tomešová, Veronika Zvařičová a Zdeňka Vejnarová se seřadily až na konci první stovky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články