Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

O Klimentovi jsme se bavili už s několika kluby, prozradil Nehoda

Praha – Skvělé výkony Jana Klimenta v dosavadním průběhu mistrovství Evropy do 21 let vyvolaly očekávanou reakci. Kolem mladého útočníka Jihlavy začaly kroužit zahraniční kluby a jeho agent Zdeněk Nehoda už prý se zástupci několika z nich vedl diskuzi. O dalších krocích se však rozhodne až na základně názoru majitele Vysočiny Františka Vaculíka.

Jan Kliment v dresu české jednadvacítky
zdroj: ČTK/EMPICS autor: John Walton

Před turnajem se spekulovalo, kterého z českých hráčů by mohl evropský šampionát vystřelit do některé zahraniční soutěže. A zatím to vypadá, že největším adeptem na přesun do některé z prestižnějších soutěží bude právě jednadvacetiletý Kliment.

"Po dvou zápasech je jedním z nejžádanějších hráčů na trhu, ale musíme počkat. Před námi je ještě zápas s Německem a snad i semifinále. Pak se teprve uvidí, jak to s ním dopadne," prozradil Nehoda.

O Klimentovi před turnajem přitom nikdo skoro nevěděl a do nominace výběru Jakuba Dovalila se dostal jen díky tomu, že Watford nepustil na turnaj konaný v Česku Matěje Vydru. Rodák ze slovenské Myjavy ale chytl šanci za pačesy. Už v přípravě se zapsal mezi střelce, ale jeho největší boom přišel až na turnaji. V úvodním zápase proti Dánsku se sice neprosadil, ale stoperům severského týmu dělal neustále problémy. V druhém utkání proti Srbsku však už zářil naplno. Nasázel hattrick, nekazil a neustále bojoval směrem dopředu i dozadu.

Jeho výkony zaznamenali zahraniční pozorovatelé, kterých je na celém šampionátu velké množství. Své zástupce mají v ochozech takové týmy jako Bayern Mnichov, Dortmund, Barcelona, Manchester United i City, PSG, Arsenal i mnohé další.

Nehoda přiznal, že již s několika celky o Klimentovi jednal. Jak silný zájem klubů byl či o jaké týmy se jednalo, ale neprozradil. "Lhal bych, kdybych řekl, že jeho výkony byly bez odezvy. S kluby jsme absolvovali tři nebo čtyři jednání a nyní čekáme na pana Vaculíka, s kterým se dohodneme, jak postupovat," dodal Nehoda.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články