Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Novotný triumfoval ve snowboardcrossu podruhé v kariéře

Valmalenco (Itálie) - Český reprezentant Michal Novotný vyhrál závěrečný závod Světového poháru ve snowboardcrossu. V italském Valmalenku byl nejrychlejší podruhé v kariéře. V celkovém hodnocení seriálu v této olympijské disciplíně obsadil čtvrtou pozici, což je jeho nejlepší výsledek. Novotný se na stupně vítězů ve Světovém poháru prosadil potřetí v životě.

Na druhém místě dnes skončil Američan Nick Baumgartner, bronzový medailista z mistrovství světa, třetí byl Němec David Speiser. Další z českých reprezentantů David Bakeš obsadil 29. místo.

Poprvé Michal Novotný vyhrál jako vůbec první český snowboardista závod Světového poháru v roce 2006 v japonském Furanu, letos byl na začátku roku druhý v rakouském Bad Gasteinu. Do desítky se v SP dostal pojedenácté a dosud jeho nejlepším výsledkem v celkovém pořadí SP bylo 14. místo v minulé sezoně.

Třináctý muž z olympijských her v Turíně vyhrál svou první osmifinálovou rozjížďku. Do finálového závodu Světového poháru totiž automaticky postoupilo 32 závodníků podle pořadí v seriálu. V druhé jízdě Novotného zdolal pouze Robert Fagan z Kanady, kterému však český závodník porážku v semifinále oplatil, a na jeho úkor postoupil do bojů o medaile z druhé pozice za Speiserem. I jeho pak český snowboardista ve finále předčil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články