Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Novotná: Olympiáda v Koreji je pro short track ideální

Praha - Pět měsíců strávila v loňském roce v Koreji rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná. Česká jednička se zde připravovala na stávající sezonu a věří, že se do Kangnungu vrátí i v únoru příštího roku. Olympijské sportoviště si již vyzkoušela, v prosinci se zde totiž konal Světový pohár.

Sport
zdroj: ČT4

"Když jsem tam loni trénovala, tak ještě nebylo znát, že se olympiáda blíží. I když jsem byla kousek od dějiště Her. Přece jen bylo ještě dost času. Když jsem se tam vrátila v prosinci na Světový pohár, tak už ale bylo vidět, jak přípravy postupují," řekla Novotná.

Dvaatřicetiletá rychlobruslařka startovala na olympijských hrách v Salt Lake City, Turíně, Vancouveru a Soči. Zkušeností s testovacími závody tak má dost. "V Koreji to bylo podobné, jako když jsme byli před čtyřmi roky v Soči. Hala byla hotová, ale okolí se dodělávalo," uvedla Novotná.

Velký zájem diváků ale potvrdil, že rychlobruslení na krátké dráze bude za rok jedním z hlavních sportů Her. Hlavně pro Korejce. "Bude to velké. Když se vás člověk v Evropě nebo někde jinde zeptá, co děláte za sport a vy řeknete short track, tak nikdo moc neví. V Koreji, když to řeknete kdekoliv, v obchodě nebo policajtovi, tak hned ví a říká, že je to dobré. Vnímání je jiné, je to hrozně příjemné," řekla rodačka z Benátek nad Jizerou.

V Koreji loni strávila pět měsíců. Trénovala zde v létě i na začátku sezony. "Byla to velice zajímavá zkušenost. Člověk pozná jejich mentalitu. Líbilo se mi tam. Získala jsem tam nové přátele a tím, že je short track v Koreji sport číslo jedna, tak bych se ráda na olympiádu dostala a užila si ji i z tohoto hlediska," řekla Novotná. Je si jistá, že Korejci uspořádají pěkné Hry. "Každá olympiáda je trošku jiná. Zajímavější a zajímavější," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články